Будь завжди на ходу! Автомобільні пускові пристрої за вигідними цінами Переглянути

Чому горить червона лампочка на принтері? Індикація помилок

09.01.2024

Чому мигає червона лампочка на принтері

Світлові індикатори, які розміщуються на панелі принтера, служать для того, щоб передавати інформацію про ті чи інші вузли пристрою. На різні зміни стану апарату ці індикатори реагують по-різному. Наприклад, вони можуть заблимати або спалахнути на тривалий час. У деяких випадках ці дві лампочки не подають жодних ознак «тривоги».

Отже, якщо ви помітили, що на принтері HP горить червона кнопка, яка передбачає «Попередження» (у моделей принтера Canon в даній ситуації горить знак оклику), то можливо, у вашому принтері немає картриджа або з його підключенням виникли неполадки. Щоб усунути цю проблему, потрібно лише відкрити кришку принтера і отримати доступ до отвору, призначеного для витратного матеріалу. Далі з нового картриджа слід зняти спеціальну захисну плівку, після чого встановити його в призначений для нього проріз до того моменту, поки не почується характерне клацання.

Блимає зелена і червона лампочка

Якщо панелі принтера періодично блимають дві кнопки, тобто. зелена («Готовність») і червона («Попередження»), причому одночасно, то причина полягає в тому, що пристрій друкує процес ініціалізації.

Лампочки принтера

У багатьох принтерах цей стан може тривати деякий час після увімкнення пристрою або після встановлення нового картриджа чи компонента.

Під час ініціалізації принтер може перевіряти функціональність та стан різних елементів, таких як картриджі, механізми подачі паперу, сенсори і т. д. Процес може займати кілька хвилин, і світлова індикація може показувати цей стан.

Якщо після закінчення ініціалізації проблеми продовжуються або якщо ви не впевнені в причині, рекомендується звернутися до документації користувача або служби підтримки виробника для отримання точної інформації та рекомендацій з усунення несправностей.

Буває також так, що лампочка «Готовність» горить постійно, а «Попередження» лише блимає – такі знаки індикаторів вказують на загальну помилку у пристрої або на помилку подачі паперу. Така ситуація, зазвичай, супроводжується застряганням аркушів паперу, вже захопленими спеціальними роликами.

Інші причини горіння червоного індикатора

Якщо на панелі пристрою періодично почала світитися червона лампочка, це може говорити про наявність некоректної установки картриджа. Крім того, подібний сигнал з'являється також у випадку, якщо кришка доступу до елементів витратного матеріалу закрита недостатньо щільно. Щоб усунути цю проблему і повернути принтер в працездатний стан, вам слід вийняти картридж з нього і знову встановити на місце.

Якщо червона лампочка пристрою моделі HP почала блимати, то проблема, можливо, криється в папері, що застряг. Щоб усунути несправність, витягніть весь вільний папір зі спеціального лотка, вийміть витратний матеріал з фарбувальною речовиною з принтера та дістаньте всі аркуші. Крім того, цей індикатор може блимати також внаслідок не повністю видаленого пакувального матеріалу, в т.ч. спеціальної стрічки. Щоб повністю вилучити його з внутрішніх частин принтера, відкрийте кришку для доступу до витратного матеріалу. 

Неправильна робота датчиків, які відповідають за закриття корпусу, також може позначатися на тому, що на панелі принтера постійно горить лампочка "Попередження". Якщо ж постійно горять обидва індикатори пристрою, це може вказувати на якусь серйозну помилку, усунути яку власними силами навряд чи вдасться.

Принтер Canon



Слід додати, що у пристрої друкування Canon за висвічування коду помилки відповідає трикутник. Отже, якщо ви помітили, що на принтері горить трикутник з блискавкою, то запам'ятайте код, який висвітиться на дисплеї принтера, після чого знайдіть докладний опис в інструкції до пристрою. А ось у моделей від компанії Epson замість зеленого та червоного індикаторів, а також трикутника за наявності помилки починає моргати крапелька.

Принтер Epson

Наприклад, якщо крапля пристрою почала блимати при повному картриджі, то для вирішення проблеми слід скинути лічильник відпрацьованого чорнила «памперса», скориставшись якоюсь сервісною програмою, наприклад, PrintHelp.

Таким чином, індикатори оргтехніки вчасно повідомляють про наявність тих чи інших проблем. Багато хто з них можна усунути самостійно навіть за відсутності певних навичок.

У випадках, коли причина не встановлена, краще скористатися послугами сервісного центру, де ваш пристрій буде уважно вивчений на наявність тих чи інших дефектів. Рекомендуємо скористатися послугами компанії "Любе-Плюс" яка вже 20 років допомагає у обслуговуванні та ремонті оргтехніки тисячам задоволених клієнтів. 
Контакти

Сподобалось? Поділіться з друзями!

Коментарі до запису
Дивно, але ніхто не залишив жодного відгуку.
Ви можете стати першим!
Написати коментар
3 + ? = 12
X
shipping Цей товар знаходиться на складі нашого партнера! Наявність та термін доставки уточнюйте у менеджера. Після поступлення ціна може відрізнятися!
{