Будь завжди на ходу! Автомобільні пускові пристрої за вигідними цінами Переглянути

Чому принтер захоплює відразу кілька листів? Причини, вирішення

19.10.2023

Принтер захоплює кілька листів

Деталі принтерів сучасних моделей мають відносно великий ресурс роботи, але рано чи пізно будь-який подібний пристрій може вийти з ладу. Часто власникам цієї оргтехніки доводиться стикатися з наступною проблемою: принтер захоплює кілька аркушів. Причин такої неприємності кілька і за відповідального підходу усунути їх можна самостійно.

Гальмівний майданчик

Одна з найпоширеніших причин появи такого дефекту полягає у виході з ладу гальмівного майданчика. Варто відзначити, що функція такого елемента принтера полягає в затримці аркушів паперу, які йдуть за першим. Шар, яким покритий цей майданчик, виконаний з гуми - саме він з часом зношується і перестає затримувати носій, внаслідок чого вперед пропускається одночасно по кілька аркушів.

Майданчик

 
Для вирішення описаної проблеми можна скористатися кількома способами. Перший є тимчасовим і для того, щоб скористатися ним, вам потрібно відклеїти гумку від пластмаси, скориставшись тонкою викруткою або лезом. Далі акуратно видаліть з поверхні деталі залишки скотчу та, перевернувши гумовий шар, встановіть його зношеною стороною усередину поверхні майданчика.

Тобто. вам потрібно лише перевернути його. Зафіксуйте гумку за допомогою того ж двостороннього скотчу. Але врахуйте, що така дія лише тимчасовою, тобто. через якийсь відрізок часу вам доведеться замінити гумку гальмівного майданчика на нову.

Інший спосіб вирішення завдання є більш трудомістким, т.к. він передбачає виготовлення шару для гальмівного майданчика своїми руками. Для цієї мети можна скористатися пробковою наклейкою, що застосовується в будівельній галузі. Але в цьому випадку дуже важливо підібрати матеріал, товщина якого буде порівнянна з товщиною оригінальної гумки.

Ролик подачі паперу

Ще одна причина того, що принтер захоплює кілька аркушів паперу за раз, полягає в ролику, який відповідає за подачу паперу. Щоб визначити подібну поломку, вам потрібно вручну перевірити фіксацію ролика на міцність. Якщо при спробі зрушити цю деталь вгору-вниз ви відчуєте помітний люфт (тобто вільний хід), то це говорить лише про одне – напрямна вийшла з ладу.

Ролик подачі

Вирішити подібну неполадку можна шляхом відновлення ролика подачі або його повною заміною. Якщо ви вирішили заощадити і відремонтувати цю деталь, то скористайтесь шурупом. Вкрутіть його на місце напрямної, після чого відкусіть головку за допомогою кусачок або зріжте її, скориставшись ножівкою по металу. Замість шурупа можна скористатися болтом, але врахуйте, що вкрутити його не вийде. Щоб зафіксувати це кріплення доведеться нагріти його головку (наприклад, паяльником), після чого вплавити в ролик.

Інші можливі причини

Крім описаних вище основних причин, через які принтер починає одночасно захоплювати по кілька аркушів, є деякі інші. Наприклад, це можливо використання для друку паперу низької якості. Справа в тому, що в лотку подачі листи починають тертися один від одного, внаслідок чого вони поступово електризуються та злипаються. Усунути проблему можна лише шляхом заміни носія на папір вищої якості – звичайно, у цьому випадку він може бути дорожчим, але це дешевше, ніж ремонтувати оргтехніку у сервісному центрі.

Ще одна причина описаного завдання може полягати у високих показниках вологості у приміщенні, де виконується друк документів. Оптимальним рівнем вологості вважається показник 60-75 відсотків. Отже, якщо він буде дещо вищим, то папір, що використовується для роздрукування, почне відволожуватися і злипатися. Щоб виправити ситуацію, вам доведеться відкоригувати мікроклімат кімнати.

Але в цілому для вирішення двох описаних проблем ви можете спробувати "розпушувати" пачку з папером щоразу, коли ви збираєтеся покласти її в лоток.

 

Таким чином, «відвчити» свій принтер захоплювати одночасно по кілька папірців не так уже й складно, як це може здатися на перший погляд. Не забувайте про те, що успішне усунення будь-якої несправності більшою мірою залежить від того, наскільки правильно і точно було знайдено її причину. Якщо самостійно усунути проблему не вдалося рекомендуємо звернутися до спеціалістів компанії "Любе-Плюс" які допоможуть провести якісну діагностику та усунути причину поломки. Контактні дані можете знайти на сторінці контактів.

Сподобалось? Поділіться з друзями!

Коментарі до запису
Дивно, але ніхто не залишив жодного відгуку.
Ви можете стати першим!
Написати коментар
26 + ? = 34
X
shipping Цей товар знаходиться на складі нашого партнера! Наявність та термін доставки уточнюйте у менеджера. Після поступлення ціна може відрізнятися!
{