Будь завжди на ходу! Автомобільні пускові пристрої за вигідними цінами Переглянути

Чому струменевий принтер почав мазати під час друку. Як усунути?

14.11.2023

Принтер почав мазати

Помітили, що ваш струменевий принтер маже чорнило під час друку? У такому випадку в першу чергу зверніть увагу на аркуші паперу, що використовуються для друку. Річ у тому, що найпоширенішою причиною даної проблеми є застосування вигнутих листів - навіть при невеликому вигині, папір починає чіплятися за головку пристрою, в результаті чого вона сильно мажеться.

Крім того, принтер струменевої моделі може мазати поверхню паперу через появу чорнильної краплі. Прибрати її можна за допомогою звичайної серветки, яку слід покласти на паркування каретки принтера, після чого акуратно загнати її назад. В результаті подібних дій крапля барвника вбереться, і вищеописана проблема буде повністю вирішена.

Але що робити, якщо принтер, як і раніше, забруднює край аркушів, що видруковуватися? Ще одна причина цієї проблеми може полягати у зворотному клапані картриджа, який вийшов з ладу. Вам потрібно обережно витягнути з принтера витратний матеріал з чорнилом і постукати ним по аркушу паперу або серветці. При цьому фарба в жодному разі не повинна звідти вилітати, інакше вам слід замінити картридж.

Клапан картриджа

 

Також проблема може виникати через те, що герметичність  картриджа було якимось чином порушено. У цьому випадку саме паркувальне місце голівки та гумова щіточка, призначена для очищення головки, після проливання фарби стають брудними.

В результаті цього друкувальна головка пристрою, перебуваючи на паркувальному місці, витирається в цю щіточку і таким чином забиває дюзи. Виправити цю проблему можна шляхом промивання щітки та паркувального вузла.

Крім цього, спробуйте поміняти папір, що використовується, на більш тонкий.

Не слід виключати і варіант з чорнилом, яке може мати дуже низьку якість. Можливо, у вашого пристрою переповнилася ванна зі старими фарбами, у зв'язку з чим добре почистьте приймач.

Якщо нічого з перерахованого не допомогло, рекомендуємо звернутися в будь-який надійний сервісний центр, де працюють досвідчені фахівці, наприклад до компанії "Любе-Плюс". Сторінка контактів.

Сподобалось? Поділіться з друзями!

Коментарі до запису
Дивно, але ніхто не залишив жодного відгуку.
Ви можете стати першим!
Написати коментар
17 + ? = 27
X
shipping Цей товар знаходиться на складі нашого партнера! Наявність та термін доставки уточнюйте у менеджера. Після поступлення ціна може відрізнятися!
{