Будь завжди на ходу! Автомобільні пускові пристрої за вигідними цінами Переглянути

10 цікавих фактів про друкувальні пристрої

05.08.2022

10 цікавих фактів про друкувальні пристрої

Принтери – лазерні чи струменеві – присутні майже у кожному будинку та напевно у кожному офісі. Ми так звикли до оргтехніки, що не уявляємо без неї своєї діяльності. І все ж таки знаємо про неї дуже мало. Пропонуємо до вашої уваги 10 цікавих фактів, які мало кому відомі.

 

1. Однією з найважливіших комплектуючих лазерних пристроїв є ролики фьюзера. Це циліндри, які відповідають за прилипання тонера до паперового носія. Щоб виконати своє завдання вони нагріваються до 205°С. Незважаючи на таку високу температуру, папір не спалахує: швидкість переміщення роликів така велика, що лист просто не встигає нагрітися.

2. Ролики під час роботи стають гарячими, як пічна духовка, але парадокс: порошку потрібно мінімум тепла, щоб розтанути. Робоча температура порошку не вища, ніж у теплої води. Тому коли тонер розсипається і потрапляє на шкіру, одяг, поверхні, видаляти його потрібно тільки холодною водою. В іншому випадку він «розтане» і так розмажеться, що стерти його повністю буде вкрай важко, а то й зовсім неможливо.

3. Щоб виготовити один картридж для лазерника, потрібно приблизно 4,5 л нафтопродуктів. Звичайно, це не означає, що розхідник зроблений із нафти. Однак саме такий обсяг нафтопохідних витрачається на виробництво його комплектуючих, наприклад пластику, та перевезення готового продукту.

4. Навіть найбільш компактний лазерний друкувальний апарат споживає більше електрики, ніж стаціонарний комп'ютер. А в порівнянні з ноутбуком енергоспоживання майже втричі вища.

5. Сьогодні найменшим принтером є PlanOn Print Stik. Габарити малюка складають близько 4,4 х4, 4х22 сантиметра. Незважаючи на мініатюрність, апарат видає відбитки формату А4 і має завантажувальний лоток, що вміщає 20 аркушів офісного паперу.

6. А найгабаритніший пристрій – Big ImageSystems Infinitus. Розміри такого ПУ становлять 1,2 х5 метрів. Устаткування може роздрукувати зображення завбільшки 185 м2. На такому велетні роблять декорації та фони для театрів чи телевізійних шоу.

7.  Найбільш динамічний принтер здатний виводити 150 кольорових сторінок за 60 секунд.

8.  Принтери 3D друкують їжу без проблем. Ну і багато чого ще, про що ви, звичайно, знаєте.

9.  Якщо всі чорнильні картриджі, відпрацьовані за один рік, вибудувати в ланцюжок, вона тричі охопила б земну кулю.

10.  Однією з найдорожчих рідин на планеті є чорнило для струменевого друку. Їхня вартість перевищує ціну палива для космічних шатлів. Сьогодні на ринку можна знайти розхідники, літр яких коштує понад 270 доларів.

 

 

Сподобалось? Поділіться з друзями!

Коментарі до запису
Дивно, але ніхто не залишив жодного відгуку.
Ви можете стати першим!
Написати коментар
12 + ? = 15
X
shipping Цей товар знаходиться на складі нашого партнера! Наявність та термін доставки уточнюйте у менеджера. Після поступлення ціна може відрізнятися!
{