Будь завжди на ходу! Автомобільні пускові пристрої за вигідними цінами Переглянути

ДИМ ШКОДИТЬ ЖОРСТКИМ ДИСКАМ

25.11.2019

Куріння у приміщенні, де є жорсткі диски, може скоротити термін служби цих носіїв.

 

Нещодавно таку інформацію опублікувало інтернет-видання welivesecurity

Не підтверджуючи свої дані, джерело стверджує, що дим пошкоджує жорсткі диски. Висока швидкість обертання шпинделя і дуже малий отвір між магнітною голівкою і пластиною створюють умови, коли навіть мікроскопічні частинки диму можуть створювати подряпини і порушувати магнітний прошарок.

Потрапити всередину дим може через отвори для вирівнювання тиску. Попри всі уявлення, герметична зона багатьох жорстких дисків насправді не є герметичною. Адже це призвело б до перепадів тиску від зміни висоти над рівнем моря, де знаходиться накопичувач, чи його температури в процесі роботи. Виробники, звичайно, встановлюють в отворах фільтри, а також поглиначі пилу, але ризик проникнення мікрочастинок все ж залишається.

Небезпека полягає у тому, що ушкодження від диму не настільки очевидні, як від води чи вогню. Більшість із них проявляється згодом, нерідко навіть важко зрозуміти причини, а відтак способи усунення проблеми.

Від себе додамо, що йдеться не лише про тютюновий дим, але й будь-який інший.

Сподобалось? Поділіться з друзями!

Коментарі до запису
Дивно, але ніхто не залишив жодного відгуку.
Ви можете стати першим!
Написати коментар
20 + ? = 22
X
shipping Цей товар знаходиться на складі нашого партнера! Наявність та термін доставки уточнюйте у менеджера. Після поступлення ціна може відрізнятися!
{