Будь завжди на ходу! Автомобільні пускові пристрої за вигідними цінами Переглянути

ДИСКИ ДЛЯ КОЛІС ВПЕРШЕ НАДРУКУВАЛИ НА 3D-ПРИНТЕРІ

20.11.2018

Колісні диски вперше у світі надрукували на 3D-принтері. Американська компанія HRE Wheels виготовила взірці з титанового порошку за допомогою технології електромагнітного плавлення.

 

Команда розробників обрала титан через відмінну корозостійкість - вироби з нього не потребують додаткового покриття фарбою чи іншим матеріалом. Головні деталі з титану після друку проходять завершальну обробку на числовому програмному управлінні для більш точного збирання колеса.

Візерунок складається з 5 секцій, зроблених на 2 ЕВМ-принтерах. Усі деталі диску складають всередині карбонового ободу і з’єднують у центрі титановою стяжкою.

Сам процес виготовлення дисків на принтері є більш ощадним, стверджують розробники. Адже для виготовлення одного алюмінієвого диску використовується 45-кілограмова заготовка, з якої видаляється близько 80% металу. Водночас при 3D-друці залишки становлять усього 5%. 

Розробники встановили надруковані диски на суперкар McLaren P1. Згодом компанія планує налагодити серійний випуск друкованих колісних дисків. Однак точна ціна комплекту поки не відома.

Сподобалось? Поділіться з друзями!

Коментарі до запису
Дивно, але ніхто не залишив жодного відгуку.
Ви можете стати першим!
Написати коментар
39 + ? = 42
X
shipping Цей товар знаходиться на складі нашого партнера! Наявність та термін доставки уточнюйте у менеджера. Після поступлення ціна може відрізнятися!
{