Будь завжди на ходу! Автомобільні пускові пристрої за вигідними цінами Переглянути

Для чого потрібна рідина для очистки принтера: яку обрати, як користуватися?

25.05.2023

Рідина для очистки принтера

Рідина для очищення принтерів є необхідною для підтримки належної роботи принтера та якості друку. Оскільки картриджі з часом можуть забруднюватися, їх необхідно чистити, щоб відновити якість друку. У цій статті ми розглянемо, що таке рідина для очищення принтерів, яку обрати і як користуватися нею.

Для чого потрібна рідина для очистки принтера?

Для початку потрібно відзначити, що спеціальна рідина для промивання використовується для самостійного прочищення картриджа і друкувальної головки принтерів і струменевих БФП. Використання такого розчину може бути необхідністю для прочищення картриджа, який ви плануєте перезаправити - у такому випадку можна уникнути свого роду внутрішнього конфлікту чорнила, придбаного у різних виробників, тобто. між двома видами фарби може статися нормальна хімічна реакція. Вона, своєю чергою, призведе до випадання осаду та блокування дюз, що знаходяться на сопловій пластині. 

Слід також додати, що рідина для промивання використовується у разі забивання друкуючих головок, особливо коли їх штатне прочищення виявляється марним. Крім того, застосування такого розчину може виявитися необхідною дією при відновленні головки для друку, що покрилася засохлою фарбою та очищення елементів принтера або СНПЧ від чорнила.

Подібний засіб може використовуватися як консервуюча рідина, тим більше вона не пошкоджує матеріал, з якого виконана головка принтера

Забита друкуюча головка

Яку рідину для очищення принтера вибрати?

Вибір рідини для очищення картриджів і друкуючих головок залежить від вашої моделі принтера та типу картриджа. Багато виробників картриджів рекомендують використовувати лише рідину, яка спеціально призначена для їх пристрою.

Її склад найчастіше буває близьким до основи самих фарб, завдяки чому він не сприяє формуванню осадження пігменту. Слід додати, що осад у чорнилі пігментного типу утворюються в будь-якому випадку, тобто. термін їх використання становить лише рік. Якщо ж розбавити їх, то така дія лише прискорить цей процес.

Якщо вам потрібна професійна рідина для промивання картриджів, то зверніть увагу на такий варіант, як промивна рідина inktec. Даний засіб може допомогти вам повернути ваш струменевий принтер у нормальний робочий стан. Зазвичай його використовують при довгому простої друкуючого пристрою Canon або Epson, у тому випадку, коли якийсь із кольорів почав погано продруковуватися. Слід додати, що термін придатності рідини для миття принтера інктек становить до двох років.

Певною популярністю користується також очищувальний засіб таких компаній, як WWM та OCP, які рекомендуються для промивання головок для друку струменевої оргтехніки. Термін придатності продукції складає близько двох років, а випускається вона зазвичай в ємності обсягом 100 мл. Залежно від складу рідина для промивання друкувальної голівки буває: нейтральною, лужною та кислотною.

Перший варіант універсальний, тобто. придатним для всіх моделей друкуючої оргтехніки і він складається з 80% дистильованої води, 10% спирту та 10% гліцерину. Другий варіант, тобто лужний підходить для принтерів компаній Canon та Epson – у його складі крім трьох описаних у попередньому варіанті компонентів міститься також аміак. Що стосується кислотного засобу, він є оптимальним вибором для кольорових пристроїв HP. До його складу входить дистильована вода, спирт та есенція оцтової кислоти.

Як користуватися рідиною для очищення картриджа?

Переконайтеся, що ви прочитали інструкції для використання рідини та дотримуйтесь їх. Взагалі, процес очищення картриджа може відрізнятися для різних типів та моделей принтерів. Часто ви можете вставити картридж з рідиною в спеціальний контейнер, щоб рідина достатньо довго діяла на картридж. Для кращих результатів зазвичай рекомендується очистити картридж кілька разів.

Професійна очистка виконується в ультразвуковій ванній і її етапи виглядають так:

  1. Налийте рідину для очищення в невелику ємність
  2. Завантажте на 1 см головку картриджа в рідину для чищення на 2-3 хвилини.
  3. Проведіть очищення в ультразвуковій ванні заповненою водою протягом 5 секунд.
    (Увага: чищення за допомогою ультразвукової ванни більше 5 секунд може пошкодити робочі вузли картриджа).
  4. Витягніть картридж.
  5. За допомогою заправної станції та шприца витягніть 1 мл чорнила з картриджа.
  6. Витріть надлишки чорнила або бруду з головки.
  7. Якщо принтер все ще не друкує нормально, повторіть кроки з другого по шосту 2-3 рази.

Якщо ультразвукова ванна відсутня

  1. Завантажте головку картриджа приблизно на 1 см у теплу воду (40-50°С) приблизно на 10 хвилин.
  2. Налийте рідину, що чистить, у відповідну ємність.
  3. Завантажте головку картриджа приблизно на 1 см у рідину для чищення на 7-10 хвилин.
  4. Витягніть картридж.
  5. За допомогою заправної станції та шприца Витягніть 1 мл чорнила з картриджа.
  6. Витріть надлишки чорнила або бруду з головки.
  7. Вставте картридж у принтер і запустіть чищення головки.
  8. Якщо принтер все ще не друкує нормально, повторіть кроки з другого по шосту 2-3 рази.

Де купити рідину для очищення картриджа?

Недотримання інструкцій або вибір невірного очищувача може привести до неочікуваних результатів і навіть до пошкодження картриджа або друкуючої головки. Щоб уникнути цих небажаних проблем при можливості зверніться до менеджерів компанії "Любе-Плюс" за телефононами в верхній частині сторінки. Наші менеджери з радістю допоможуть підібрати правильну рідину для очистки саме вашого принтера, а при необхідності наші спеціалісти виконають якісну чистку вашого принтера за Вас.

Сподобалось? Поділіться з друзями!

Коментарі до запису
Дивно, але ніхто не залишив жодного відгуку.
Ви можете стати першим!
Написати коментар
7 + ? = 14
X
shipping Цей товар знаходиться на складі нашого партнера! Наявність та термін доставки уточнюйте у менеджера. Після поступлення ціна може відрізнятися!
{