Будь завжди на ходу! Автомобільні пускові пристрої за вигідними цінами Переглянути

Помилки принтера HP: коди та шляхи їх вирішення

28.03.2024

Коди помилок HP

Помилка друку принтера HP – результат різних неполадок як самого пристрою, так і комп'ютера, що з'єднаний з ним. Виробники копіювально-друкарської оргтехніки HP постаралися максимально спростити роботу своїх сервіс-майстрів. Вони розробили серію кодів, які дають змогу максимально точно визначити джерело несправності. Для звичайного користувача без інструкції дуже складно зрозуміти, що трапилося з його принтером. Для виправлення цієї ситуації був створений цей матеріал.

Помилка - Е0

Помилка принтера HP Е0 може виникнути не тільки при заминанні аркушів, але і при потраплянні всередину сторонніх елементів. Якщо на табло виникає такий значок, це говорить про те, що лист застряг у пристрої.

Е0 вискочить, якщо ролик, що подає листи, несправний. Якщо ролик цілий, для усунення помилки принтера HP Е0 достатньо вийняти аркуш. Якщо є проблеми із валиком, то в домашніх умовах розібратися з такими несправностями неможливо. Потрібно розбирати апарат та замінювати валик.

Заклинювання паперу або сигнал Е0 також можуть свідчити про проблеми з термоблоком. Цей елемент є важливим у лазерних багатофункціональних пристроях.

Помилка - 13.А

Якщо принтер HP видає помилку 13.А, це може означати, що якісь електронно-механічних компонентів агрегату, які відповідальні за подачу листів, вийшли з ладу. Можуть неправильно працювати:

  • датчик
  • соленоїд
  • транспортер руху та ін.

Цей знак означає, що самостійно з поломками не впоратись і апарат потрібно здавати у ремонт.

Помилка - Е1

Е1 означає, що у лотку немає листів. Його потрібно відкрити та додати чисті листи. У деяких випадках фотопапір просто нерівно лежить і машина не може його захопити. Папір потрібно поправити, лоток щільно закрити та натиснути кнопку «друк».

Помилка - Е2

Помилка Е2 принтера HP – говорить про те, що дверцята відчинені.

Найчастіше друк поновлюється, якщо його закрити. Але в деяких випадках, після того, як дверцята будуть закриті, потрібно натиснути кнопку «друк». Помилка Е2 на принтері HP повинна зникнути.

Помилка - Е3

Ця помилка повідомляє про проблеми з картриджем. Помилка E3 на принтерах HP каже - він не підходить, порожній чи неправильно встановлений. У випадку, якщо установка неправильна, необхідно відкрити блок картриджа, вийняти його, протерти контакти і зробити правильну установку, рухаючи картридж у напрямних до характерного клацання. Після цього дверцята блоку щільно закрити.

Принтер HP видає помилку картриджа, якщо марка не відповідає чорнилу для принтера. Найпростіше про це дізнатися, переглянувши технічну документацію. Якщо паспорта немає, можна з'ясувати марку картриджа за повідомленнями, які видає комп'ютер, коли перестає працювати принтер HP. Помилка картриджа у випадку, якщо його перекосило і не виходить його вийняти, може бути усунена тільки в майстерні.

Помилка - Е4

Е4 повідомляє про переповнення пам'яті. Потрібно зробити її очищення за допомогою комп'ютера або форматувати файлову систему FAT32.

Помилка - Е5

Е5 – апарат не захоплює папір. Це можливо, якщо він закінчився у лотку, якщо лежить криво. У лотку можуть бути сторонні предмети. Можуть також спостерігатись проблеми з валиком.

Помилка - Е8

Помилка е8 на принтері HP говорить про порушення сканера. Він не може прочитати закладеного документа. Це виникає через відсутність документа або необхідність очищення скла сканера.

Помилки - Е20, E21

Е20 або Е21 говорять про те, що механізму друку документації не вистачає внутрішньої пам'яті. Це повідомлення може з'явитися у разі неполадок у черзі друку або при надходженні до черги величезної кількості паперів. Для усунення необхідно на ПК провести очищення черги друку. Посилення ОЗУ необхідне, коли апарат обслуговує багато клієнтів локальних мереж.

Помилка - Е10

Е10 – це повідомлення з'являється лише на машинах із досконалим інтерфейсом Е10. Це можливо, коли до друкуючого пристрою підключаються інтерфейсні картки та жорсткі диски. Е10 виходить, коли блоки, що підключаються, несправні. Вирішення проблеми відбувається після перезавантаження системи або переналаштування системи локальної мережі.

Помилка - Е22

Е22 горить при підключенні друкуючого блоку до комп'ютерів за допомогою паралельних портів типу IEEE-1284. Несправності найчастіше пов'язуються з перебоями дії або несумісністю драйверів із цією моделлю друкувального пристрою. Це повідомлення означає пошкодження кабелів або порушення пристрою введення-виводу даних, надходження команд, що не розпізнаються, неточних номерів портів для мережних пристроїв.

Ремонт принтерів у Львові

Незалежно від того, з якою проблемою ви стикаєтесь з вашим принтером HP - чи це помилка під час друку, або невдала самостійна спроба ремонту - важливо звернутися до професіоналів. Компанія "Любе-Плюс" надає послуги з ремонту та обслуговування техніки HP на високому рівні. Наші кваліфіковані майстри мають широкий досвід у відновленні роботи принтерів будь-якої складності. Звертаючись до нас, ви можете бути впевнені в якісному виконанні робіт та швидкому відновленні роботи вашого пристрою. Не гайте часу на самостійні експерименти - довірте ремонт професіоналам і забезпечте собі безперебійну роботу вашого принтера HP.

Сподобалось? Поділіться з друзями!

Коментарі до запису
Дивно, але ніхто не залишив жодного відгуку.
Ви можете стати першим!
Написати коментар
40 + ? = 47
X
shipping Цей товар знаходиться на складі нашого партнера! Наявність та термін доставки уточнюйте у менеджера. Після поступлення ціна може відрізнятися!
{