Будь завжди на ходу! Автомобільні пускові пристрої за вигідними цінами Переглянути

Принтер друкує блідо, причини та їх вирішення

14.02.2024

Принтер друкує блідо

Практично всі ми хоч раз відчували це розчарування, отримуючи замість роздрукованого документа його бляклу тінь. У такій ситуації більшість із нас одразу вирішить, що в принтері закінчується фарба. І, зрозуміло, це цілком логічне рішення. Швидше за все настав час заправити картридж. . У цій статті ми допоможемо виявити причину бляклого друку та усунути таку несправність без необхідності витрачати на ремонт величезні суми або купувати новий принтер. Трохи нижче ми детально розберемо кожну з причин, але спочатку давайте просто їх перерахуємо:

  • Низький рівень чорнила або тонера в картриджі
  • Прилипання тонера до валика для термічного закріплення або проблеми з передавальним валиком
  • Встановлено низьку щільність чорнила або тонера
  • Низька чи висока вологість
  • Засмічено сопло для розпилення фарби в голівці.

Низький рівень чорнила або тонера в картриджі

Як уже говорилося раніше, причина може бути просто у порожньому картриджі. Тому насамперед слід перевірити саме цей момент. Для цього зайдіть на своєму ПК в панель керування і відкрийте властивості принтера, де буде точно вказано, скільки чорнила або тонера залишилося в картриджі і чи є причиною несправності.

Рівень чорнила

У разі струменевих принтерів додатково переконайтеся, що сопла друкуючих головок не заблоковані нічим, що може перешкоджати вільному розприскування чорнила. У разі виявлення засмічення, акуратно приберіть його за допомогою вологої ганчірки (попередньо відключивши принтер від мережі живлення та витягнувши картридж). 

Якщо у вас лазерний принтер, можна спробувати потрясти тонер-картридж (головне не робіть те ж саме з картриджем з чорнилом, інакше ризикуєте забризкати не тільки себе, але й усе навколо). 

такий струс перерозподіляє порошок у картриджі, даючи можливість успішно роздрукувати ще кілька сторінок до того, як все-таки настане час замінити картридж. У цьому нічого складного. Просто візьміть картридж в обидві руки і легко потрясіть його з боку в сторону, вгору та вниз протягом 10 секунд. Потім поверніть картридж на місце і спробуйте знову надіслати щось на друк. 

Прилипання тонера до валика для термічного закріплення або проблеми з передавальним валиком

Забруднення валика

У лазерних принтерах встановлений термофіксатор - елемент, який нагріває порошок, що барвить, допомагаючи йому закріпитися на поверхні паперу. Іноді тонер може прилипати до верхнього валика термофіксатора. В результаті на нових документах можна спостерігати примарні зображення минулих файлів. Це відбувається через те, що під час попереднього друку частки тонера не були повністю розплавлені та прилипли до термофіксатора. 

 

Спробуйте зняти блок для термічного закріплення (попередньо обов'язково відключивши принтер від електромережі) і подивіться, чи не прилипнув тонер до верхнього валика. Якщо це так, то найкраще замінити брудний валик на новий, який можна з легкістю придбати онлайн, вибравши потрібний в каталозі.

Налаштування щільності тонера/чорнила 

Деякі принтери дозволяють встановлювати щільність чорнила та тонера. Без вашого відома, за замовчуванням, може бути встановлений низький рівень, що є причиною бляклого друку. Якщо ви не налаштували щільність тонера/чорнила на принтері, перейдіть до панелі керування в розділі «Принтери та пристрої». Якщо ви виявите, що ви працюєте за низької щільності, збільште трохи цей показник і спробуйте заново надіслати файл на друк.

Встановлення щільності 

Принтер розташований у приміщенні з високим або низьким рівнем вологості

Рівень вологості в офісі може позначитися на продуктивності принтера. Для кожного виду картриджів і паперу є свої оптимальні для експлуатації значення вологості. Якщо ці показники значно перевищені, виникають проблеми. У разі недостатнього рівня вологості чорнило може неправильно висихати на папері, через що зображення може здаватися бляклим і вицвілим.

Найкраще встановлювати принтер там, де не надто сухо, але й не надто волого! І пам'ятайте, що рівень вологості варіюється залежно від пори року.

Крім цього, через високий рівень вологості в офісі папір може відволожуватися, стаючи ребристим і трохи нерівним, що негативно відбивається на якості друку. Спробуйте зберігати запасний папір у перевіреному сухому місці, щоб бути впевненими, що він завжди знаходиться у ідеальному стані.

Головки струменевого друку, що засмітилися, або бульбашки повітря в чорнилі.

У струменевому принтері механізм, який використовується для перенесення крапель чорнила на папір (друкуючі головки), згодом може засмічитися, стаючи причиною бляклого або нерівномірного друку. Також це може статися через бульбашки повітря, що потрапили в картридж з чорнилом. Справа в тому, що під час друку такі бульбашки виштовхуються з друкуючих головок замість чорнила, створюючи на папері порожні непродруковані області.

Щоб позбутися цієї проблеми, візьміть трохи змочену у воді тканину і акуратно протріть отвори картриджа, призначені для випуску чорнила. Перед цим обов'язково витягніть картридж із принтера. Також слідкуйте за тим, щоб чорнило не потрапило на шкіру або одяг, інакше ризикуєте провести жодну годину, намагаючись їх відмити. 

Після очищення картриджа запустіть процес очищення друкувальних головок у меню принтера або ПК. Для того, щоб гарантовано позбутися бульбашок повітря, зачекайте після першого очищення друкуючих головок 2 години і запустіть цей процес ще раз. Повторіть 3-4 рази з інтервалом о 2 годині. Обов'язково робіть перерву між процесами, інакше можете зробити лише гірше.

Багато користувачів відзначають, що блискуче зображення виходить при спробі друку PDF-файлів. Зважаючи на все, деякі PDF-файли мають власні налаштування щільності друку, тому для досягнення оптимального результату слід змінити дане значення в розширених налаштуваннях для конкретного файлу.

 

Якщо вище перелічені дії не принесли жодного результату, можлива проблема може бути значно серйознішою, у такому випадку рекомендуємо звернутися до майстрів компанії "Любе-Плюс", у яких більш ніж 20 річний досвід у ремонті та обслуговуванні оргтехніки найрізноманітніших виробників.

Сподобалось? Поділіться з друзями!

Коментарі до запису
Дивно, але ніхто не залишив жодного відгуку.
Ви можете стати першим!
Написати коментар
17 + ? = 24
X
shipping Цей товар знаходиться на складі нашого партнера! Наявність та термін доставки уточнюйте у менеджера. Після поступлення ціна може відрізнятися!
{