Будь завжди на ходу! Автомобільні пускові пристрої за вигідними цінами Переглянути

Принтер друкує лише половину сторінки. Причини, вирішення

08.11.2023

Принтер друкує половину сторінки, вирішення

Якщо принтер або БФП друкує половину аркуша, то не поспішайте йти в сервісний центр, адже впоратися з цією проблемою може будь-який користувач, знайомий з пристроєм та налаштуваннями своєї оргтехніки. 

Картридж

Отже, якщо ваш принтер друкує половину сторінки, під підозру в першу чергу, як і в багатьох інших ситуаціях, потрапляє картридж пристрою. Можливо, його бункер практично порожній.

Для того щоб переконатися в цьому, вам потрібно скористатися спеціальною функцією, яка є в будь-якому сучасному принтері. Завдяки їй ви, не виймаючи картридж з девайса, можете дізнатися про приблизний рівень чорнила або тонера. Але врахуйте, що не завжди варто повністю покладатися на цю опцію, нерідко вона «обманює» і показує неправильну кількість речовини, що залишилася. Найкраще відкрийте свій струменевий або лазерний принтер і витягніть бункер із фарбою/тонером, після чого злегка потрясіть його та вставте на місце.

Якщо після цього принтер зміг роздрукувати повноцінний пробний лист, то значить, причина полягає в барвнику принтера, що закінчується. Усунути її можна заміною витратного матеріалу або його перезаправленням.

Рівень чорнила

З'єднання з ПК

Якщо принтер не друкує і причина цієї несправності не пов'язана з його картриджем, можливо, підключення між девайсом і персональним комп'ютером є неякісним. Тому вам слід висмикнути USB-шнур і по черзі підключити його до кожного порту, що є на системному блоці ПК.

Виберіть найшвидший і найпотужніший порт, щоб з'єднання між двома пристроями було дійсно стійким та надійним. Також було б непогано оглянути шнур – можливо ви помітите якісь зовнішні пошкодження. За потреби замініть його на новий.

Принтер з ПК

Засмічений витратний матеріал 

Якщо проблема так і не вирішена і апарат, як і раніше, не друкує документи до кінця сторінки, а лише до середини, то спробуйте почистити його витратний матеріал. Можливо, після його перезаправки він засмічився. Справа в тому, що в міру роботи картриджа, він поступово накопичує велику кількість фарбуючих речовин, що, у свою чергу, може негативно вплинути на якість друку.

Проблеми під час сканування

Якщо пристрій друкує лише одну половину документа під час копіювання, джерелом неполадки може бути його сканер. Але при цьому постає питання: чому це відбувається? Справа в тому, що девайс приймає лише частину сторінки через те, що його сканер зупинився. Перевірити цю складову принтера вам потрібно без документа всередині та з відкритою кришкою. При цьому натисніть кнопку, що відповідає за запуск сканування, після чого ви зможете побачити, доки доходить лінійка, що сканує. Якщо ви помітите, що він зупиняється саме всередині документа, то причина неполадки точно пов'язана зі сканером. Щоб усунути цю несправність вам потрібно мати розширені технічні знання про сканери оргтехніки, в іншому випадку зверніться за допомогою в будь-який надійний центр з ремонту принтерів, БФП, копірів та інших подібних пристроїв.

Проблеми сканування

Неправильне збирання

Крім того, якщо принтер не друкує на всю сторінку, джерелом несправності може бути неправильне складання витратного матеріалу даного девайсу. Тобто. він міг бути зібраний з невеликим та практично непомітним перекосом. У такому разі між магнітним валом і барабаном зазор з одного боку стає дещо більшим, ніж з іншого. Для усунення несправності вийміть штифт з правого боку картриджа і переконайтеся, що отвір, що знаходиться в бічній кришці даної деталі, при складанні повністю збігся з отвором у тій частині, де розташований фотоциліндр. Тільки після цього можна встановити штифт на місце.

Несподівана помилка

Крім того, сторінка може бути надрукована лише наполовину внаслідок помилки, що несподівано з'явилася в процесі роботи пристрою. У цьому випадку девайс автоматично припинить свою роботу доти, доки знайдена несправність не буде усунена.

Сервісний центр

Якщо самостійна діагностика або ремонт не допомогли ідентифікувати або усунути проблему рекомендуємо звернутися до професійних майстрів з компанії "Любе Плюс", наші спеціалісти мають більше ніж 20 річний досвід у ремонті оргтехніку і з легкістю допоможуть усунути причину поломки вашого девайсу. Контакти доступні на цій сторінці - https://lube.ua/contact

 

Сподобалось? Поділіться з друзями!

Коментарі до запису
Дивно, але ніхто не залишив жодного відгуку.
Ви можете стати першим!
Написати коментар
25 + ? = 31
X
shipping Цей товар знаходиться на складі нашого партнера! Наявність та термін доставки уточнюйте у менеджера. Після поступлення ціна може відрізнятися!
{