Будь завжди на ходу! Автомобільні пускові пристрої за вигідними цінами Переглянути

Принтер Epson горить крапля: що робити?

26.03.2024

Горить капля Epson

Будь-який сучасний пристрій Epson – це складне з погляду технічної складової друкувальне обладнання, що включає величезну кількість функціоналу. До них належить і проведення самодіагностики. Поява помилок у ПЗ, вбудованого у пристрій, фіксує та сповіщає про це користувачів.

Якщо на принтері Епсон блимає червона лампочка «крапля» — найчастіше це ознака того, що один або кілька картриджів потребують заміни або в них закінчується чорнило.

Горить крапля

Крапелька на принтері може блимати або безперервно горіти:

  • Миготіння найчастіше означає низький рівень чорнила в картриджах;
  • «Крапля» безперервно горить у разі, якщо рівень чорнила дорівнює нулю.

Далі ми детальніше розглянемо можливі методи виправлення помилки, за якою на принтері блимає або безперервно горить крапля.

На принтері блимає «крапля»

Насамперед необхідно перевірити, який саме чорнильний картридж потребує дозаправки. Знайдіть на дисплеї принтера повідомлення про помилку, яка вказує вам, який чорнильний картридж розряджений. 

Картридж розряджений

Залежно від моделі принтера в повідомленні про помилку може вказуватись конкретний картридж або відображатись значок, що представляє пошкоджений картридж.

У більшості випадків для принтерів Epson використовуються спеціальні картриджі для кожного кольору, тому переконайтеся, що ви використовуєте правильний картридж для кольору, який потрібно замінити. Виконайте вказівки, що додаються до принтера, або зверніться до посібника принтера для отримання докладних інструкцій.

Якщо картридж нещодавно замінено, але крапелька на принтері все одно блимає, перевірте рівень чорнила. Більшість принтерів Epson мають вбудовану функцію, яка демонструє рівень чорнила з панелі керування принтера або комп'ютера.

Панель принтера

Якщо після здійснення дозаправки картриджів «крапелька» на принтері досі блимає, можливо, друкувальний пристрій не зміг з першого разу розпізнати здійснення заправки. Виконайте перезавантаження пристрою: для цього вимкніть і увімкніть принтер приблизно через 15-20 секунд. У цей час ОС принтера продіагностує стан картриджів.

Якщо цього не сталося, ви можете здійснити ручний запуск перевірки за допомогою вашого локального комп'ютера:

  1. Насамперед запустіть драйвер друкуючого пристрою на комп'ютері. Здійснити запуск можна за допомогою будь-якої програми, з якої проводиться друк, наприклад Microsoft Word. Натисніть комбінацію «CTRL+P» → натисніть кнопку «Властивості».
  2. Перед вами з'явиться вікно, у якому буде розташовано кілька вкладок, нам необхідно вибрати вкладку Maintenance → Сервіс.
  3. Утиліта здійснить автоматичну перевірку рівня чорнила у пристрої та відобразить підсумки на екрані.
    Рівень чорнил на принтері

Навіть якщо після ручного запуску перевірки принтер продовжує вказувати на порожні картриджі», вам залишається один варіант вирішення цієї проблеми – це ручне скидання лічильника рівня чорнила. За допомогою нього пристрій думатиме, що всередині встановлено нові заправлені картриджі.

Здійснити скидання лічильника можна так:

Коли принтер увімкнено, сильно натискаємо кнопку з червоним трикутником, біля якої знаходиться індикатор “Крапля”. Ключове слово тут сильно. Не бійтеся добре натиснути на кнопку.

knopka-trikutnik.jpg

Після цих дій принтер обнулює показання наявності чорнила і вимкне "Краплю", завдяки чому ви знову зможете друкувати.

Через програму PrintHelp

  • Встановіть безкоштовну програму PrintHelp;
  • Після того, як ви здійснили запуск, програма надасть список усіх пристроїв, які на даний момент підключені до вашого локального комп'ютера. Виберіть необхідний пристрій за допомогою кліка мишки;
    Print-help1
  • Перейдіть у вкладку «Керування» → «Рівень чорнила» → «Скидання рівнів чорнила»;
  • Тепер рівень примусово скинутий. Перезапустіть пристрій та перевірте стан картриджів за допомогою драйвера (Спосіб, описаний вище).

Перед обнуленням лічильників обов'язково долийте чорнило в ємності донора, щоб уникнути заповітрювання друкувальної голівки та виходу її з ладу. Через кілька секунд принтер буде готовий до роботи. При цьому друк відновиться з місця зупинки, що дозволить уникнути збоїв під час роботи.

Скидання памперса на принтерах L-серії

На всіх принтерах компанії Epson із системою безперервної подачі чорнила є спеціальний лічильник, який рахує кількість друкованих аркушів принтером. Потрібен цей лічильник для того, щоб визначити приблизний час промивання (заміни) так званого абсорбера відпрацьованого чорнила або як у народі його називають памперсом.

Памперс в принтері це спеціальний пластиковий контейнер, в якому знаходиться добре вбирає матеріал типу губки. Служить він збирачем чорнила, яке вивільняється під час друку принтера і не потрапляє на аркуш паперу, наприклад під час простою принтера або в період перед та після друком.

Памперс в Epson

Adjustment Program – Програма для скидання памперсу у принтерах Epson

 Дана програма є безкоштовною і дозволяє всього кілька кліків мишкою виконати програмне скидання (обнулення) значень памперса і рівня чорнила на принтерах з СНПЧ фірми Epson.

Після завантаження розпаковуємо архів із програмою. Вона не вимагає установки, тому після розпакування відразу потрібно запустити виконуваний файл. 

Відобразиться головне вікно програми, де потрібно вибрати модель принтера.

Детальна покрокова інструкція із зображеннями також міститься в архіві з програмою.

 

Якщо вищесказані дії не допомогли вирішити проблему з вашим друкувальним пристроєм, рекомендуємо звернутися до спеціалістів компанії "Любе-Плюс", які здійснюють ремонт принтерів та іншої друкувальної техніки більше 20 років. 

Окрім цього, у нас ви зможете знайти широкий асортимент якісних розхідних матеріалів для вашої техніки. Ми пропонуємо оригінальні та сумісні картриджі, тонери, барабани та інші розхідні матеріали, що гарантують ефективну та безперебійну роботу вашого обладнання.

Сподобалось? Поділіться з друзями!

Коментарі до запису
Дивно, але ніхто не залишив жодного відгуку.
Ви можете стати першим!
Написати коментар
13 + ? = 21
X
shipping Цей товар знаходиться на складі нашого партнера! Наявність та термін доставки уточнюйте у менеджера. Після поступлення ціна може відрізнятися!
{