Будь завжди на ходу! Автомобільні пускові пристрої за вигідними цінами Переглянути

Принтер не бачить картридж. Що робити?

08.08.2023

Принтер не бачить картридж. Що робити?

Користувачі лазерних принтерів неодноразово стикалися з ситуацією, коли принтер відмовляється розпізнавати картридж. Ця неприємність може виникнути з декількох причин, і часто прості дії допомагають уникнути їх та відновити працездатність пристрою. Давайте розглянемо основні фактори, які можуть призвести до втрати зв'язку між принтером і картриджем, а також рекомендації щодо їх вирішення.

Неправильно встановлено лазерний картридж.

Однією з найпоширеніших причин, через яку лазерний принтер не розпізнає картридж, є неправильне встановлення останнього. В такому випадку, спершу слід обережно витягти картридж і повторно його встановити.

Правильний монтаж супроводжується характерним клацанням, яке свідчить про те, що картридж зайшов у своє гніздо належним чином. Після цього рекомендується перезавантажити принтер, щоб впевнитися, що зміни були відображені на пристрої.

Неправильно встановлено картридж

Не знято захисні плівки

Ще однією причиною може бути залишок захисних плівок на новому картриджі, які губляться із виду під час установки. Користувачі можуть або забути видалити ці плівки, або просто не помітити їх. Це призводить до того, що контакт між картриджем і принтером не встановлюється. У випадку, якщо принтер не впізнає картридж через цю причину, варто вийняти картридж та перевірити, чи немає залишків плівок.

Не знято захисні плівки

Досягнуто ліміту друку картриджа

Досягнення ліміту друку картриджа є ще однією можливою причиною проблеми з розпізнаванням чіпа. Кожен лазерний картридж має програмований чіп, який фіксує кількість надрукованих сторінок. Після досягнення цього ліміту принтер може відмовитися від подальшого друку, вважаючи, що картридж порожній. У цьому випадку, заправка картриджа не вирішить проблему. Один із варіантів вирішення – заміна або перепрограмування чіпа.

Переповнено внутрішню пам'ять пристрою

Зазвичай принтер точно визначає рівень чорнила або тонера у картриджі. Але в деяких випадках через переповнення внутрішньої пам'яті це неможливо. Коли відбувається такий збій, принтер "думає", що в ньому все ще встановлений старий розхідник, навіть якщо ви щойно встановили новий.

Що можна спробувати зробити:

  • Встановіть старий картридж на місце;
  • Зачекайте 10 хвилин;
  • Видаліть старий розхідник і знову замініть його на новий;
  • Якщо це не допомогло, то другим кроком повністю відключіть пристрій від електричної мережі, а потім увімкніть через 10-15 хвилин.

Вимкніть захист картриджів

Деякі виробники (наприклад, HP) інтегрували у свої пристрої мікропрограмне забезпечення, яке блокує сумісні та перезаправлені картриджі. Якщо ви використовуєте розхідники такого типу - спочатку вимкніть його оновлення:

Перейдіть до панелі керування ПК та виберіть Принтери та факси.
Клацніть мишкою на іконці з Вашим принтером.
Виберіть властивості та зніміть галочку з "автоматично оновлювати".
Цього робити не рекомендується, оскільки принтер не зможе своєчасно оновлювати драйвера, але захистить від блокування неоригінальних витратних матеріалів.

Інші проблеми

Додаткові неполадки можуть виникнути через забруднення контактів або зсув чіпа. У разі потреби, важливо акуратно очистити контакти та відновити коректне позиціонування чіпа.

Інші способи

Якщо користувач не впевнений у причинах проблеми або не має досвіду у вирішенні подібних ситуацій, рекомендується звернутися до сервісного центру. Наприклад "Любе-Плюс", наші кваліфіковані фахівці проведуть діагностику, виявлять джерело неполадки та нададуть необхідні рекомендації. Вони також володіють знаннями про те, як обнулити чіп картриджа в разі потреби, або виконати інші дії для забезпечення якісного друку.

Сподобалось? Поділіться з друзями!

Коментарі до запису
Дивно, але ніхто не залишив жодного відгуку.
Ви можете стати першим!
Написати коментар
5 + ? = 13
X
shipping Цей товар знаходиться на складі нашого партнера! Наявність та термін доставки уточнюйте у менеджера. Після поступлення ціна може відрізнятися!
{