Будь завжди на ходу! Автомобільні пускові пристрої за вигідними цінами Переглянути

Принтер не друкує картинки, а лише текст, причини та їх вирішення

09.02.2024

Причини через які принтер не друкує фото

Одна справа шукати причину неполадок принтера, якщо він не друкує зовсім, і зовсім інша, якщо принтер відмовляється друкувати лише картинки, тоді як із текстом не виникає жодних проблем.

Принтер не друкує картинки - чому і що робити? Часто проблему можна вирішити досить просто - лише потрібно перевести картинку у формат PDF, тобто, зробити замість картинки документ – і друк буде запущено. Але погодьтеся, це не найзручніший варіант, який займає чимало часу, особливо при великих обсягах друку, тому неполадку в більшості випадків все ж таки хотілося б усунути.

Очищення пам'яті та перезавантаження пристрою


Найчастішою причиною, через яку принтер може відмовлятися друкувати картинки, є відсутність належної кількості вільного простору у відповідній папці. Відповідно, картинка не переміщається в папку, а друк не запускається.

Для вирішення проблеми достатньо зайти в папку системних файлів, знайти папку з принтерами та очистити їх вміст, після чого перезавантажити принтер і комп'ютер (для надійності). У більшості випадків проблему буде вирішено.

Мало чорнила або тонера

Насамперед перевірте наявність та рівень барвника в картриджах. При можливості візуального огляду це буде найкращим варіантом перевірки. Також можна іншим шляхом через програмне забезпечення пристрою. Якщо чорнило менше половини, то слід поповнити їх запас.

Багато принтерів обладнані чіпами та, при невеликій кількості розхідників, можуть автоматично блокувати друк ресурсно-витратних завдань одним з яких є друк фото.

Увімкнено функцію лише чорного друку

У тих же параметрах принтера може бути увімкнена функція друку лише чорним кольором. Багато моделей дозволяють це робити задля економії кольорових фарб. Через панель керування пристроями слід зайти до параметрів друку або самого принтера та змінити цей параметр. З інструкції до апарата дізнайтеся точніше, де це можна виправити.

Несправність програми, звідки походить роздрукування

Не варто виключати з можливих «винуватців» проблем саму програму, в якій відкрито картинку з текстом де відбувається процес друку. Насамперед після натискання кнопки «Print», подивіться чи правильно вказана модель принтера, на який має відправитися завдання друку листа з малюнком.

Також спробуйте виконати такі дії:

  • Відкрийте зображення в іншій програмі.
  • Видаліть, а потім встановіть останню свіжу версію.
  • Відкрийте фото в браузері та надрукуйте його звідти.
  • Спробуйте використати іншу аналогічну програму.

Проблема з файлом зображення

Непоодинокі випадки, коли сам файл зображення може бути пошкоджений або неправильно записаний. Скопіюйте його на комп'ютер або ноутбук ще раз. Не зайвим буде провести перевірку файлу антивірусом або свіжою одноразовою утилітою. А також перевірте, який формат вказаний у властивостях файлу фотографії. Він повинен збігатися з підтримуваним принтером.

 

Забруднена друкуюча головка

Більш складний випадок, коли проблема виникає через несправності з голівкою. Деякі принтери повністю або частково можуть блокувати функцію друку, якщо утруднено проходження фарб або одного з кольорів через сопла та дюзи ПГ. Це може бути причиною відмови друкувати фото.

Оновлення драйвера пристрою

Якщо нічого з вищепереліченого не допомогло, слід здійснити оновлення програмного забезпечення принтера. Попередньо їх потрібно завантажити на сайті виробника Вашого апарату друку.

Збережіть пакет файлів на один із дисків свого ПК або ноутбука. Далі відкрийте диспетчер пристроїв через ярлик "Мій комп'ютер" або панель керування. У списку знайдіть свою модель принтера, виділіть її лівою кнопкою миші, а правою відкрийте контекстне меню. У ньому позначте пункт "Оновити драйвери". У вікні, натисніть на другий запропонований варіант ручної установки. Далі вкажіть шлях до завантажених та розархівованих файлів драйверів. Виконуйте вказівки майстра установки. Дочекайтеся завершення процесу, а потім перезавантажте комп'ютер.

Оновлення драйвера

Якщо усунути проблему самостійно не виходить, зверніться до сервісного центру. Рекомендуємо спеціалістів компанії "Любе-Плюс" у яких більш ніж 20 річний досвід у ремонті та обслуговуванні оргтехніки різної складності.

Сподобалось? Поділіться з друзями!

Коментарі до запису
Дивно, але ніхто не залишив жодного відгуку.
Ви можете стати першим!
Написати коментар
28 + ? = 31
X
shipping Цей товар знаходиться на складі нашого партнера! Наявність та термін доставки уточнюйте у менеджера. Після поступлення ціна може відрізнятися!
{