Будь завжди на ходу! Автомобільні пускові пристрої за вигідними цінами Переглянути

Принтер почав друкувати чорні листи, причини та можливі рішення

27.11.2023

Чорна сторінка

Якщо принтер друкує чорні листи, то не варто відразу зневірятися і викликати майстра додому, адже вирішити цю проблему за грамотного і серйозного підходу можна власними силами. Але варто зазначити, що дана проблема є досить рідкісною, проте вона з'являється.

Щоб відповісти на запитання, чому принтер друкує чорні сторінки, слід звернути увагу на фотовал принтера, який може бути засвічений. Ця деталь дуже чутлива до світла, у зв'язку з чим при заправці лазерного картриджа знятий фотовал слід відразу загортати в папір. Якщо  все-таки фотовал виявився засвічений, залишається тільки купівля нового, т.к. для його відновлення потрібне спеціальне дороге обладнання. Після заправки рекомендується залишити принтер на кілька годин у повному спокої, після чого роздрукувати кілька аркушів для проби.

Фотовал принтера



Інша можлива причина цієї неполадки може полягати у відсутності або пошкоджені такої деталі, як ролик заряду. Деколи заправники або домашні майстри забувають поставити цю деталь назад на місце. 

Ролик заряду принтера

Крім того, якщо сторінка після роздруківки покрита чорним фоном, можливо, забруднилися контакти картриджа. Вирішити цю проблему можна, ретельно оглянувши витратний матеріал та очистивши всі його контакти від будь-яких ознак забруднення.

Ще однією причиною того, що принтер друкує чорний лист, є несправний стан високовольтного блоку пристрою або його складових частин. Деколи буває така ситуація, що картридж працює цілком справно, а причиною проблеми є безпосередньо сам принтер. Щоб перевірити це, візьміть і вставте картридж в інший принтер, після чого зверніть увагу на якість друку. Якщо він працюватиме належним чином, то віднесіть перший принтер до сервісного центру – самостійно усунути несправність вам навряд чи вдасться, навпаки, ви можете лише посилити її.

Якщо впевненості у своїх силах немає, то, звичайно, краще звернутися до сервісного центру чи попросити допомоги у досвідченішого товариша. Рекомендуємо спеціалістів компанії "Любе-Плюс", у яких більш ніж 20 річний досвід у вирішенні схожих проблем з друкувальними пристроями. 

Контакти 

 

Сподобалось? Поділіться з друзями!

Коментарі до запису
Дивно, але ніхто не залишив жодного відгуку.
Ви можете стати першим!
Написати коментар
17 + ? = 19
X
shipping Цей товар знаходиться на складі нашого партнера! Наявність та термін доставки уточнюйте у менеджера. Після поступлення ціна може відрізнятися!
{