Будь завжди на ходу! Автомобільні пускові пристрої за вигідними цінами Переглянути

Що робити, якщо під час друку на принтері двоїться текст. Причини, усунення

30.10.2023

Подвоїний текст вирішення

Помітили, що принтер двоїть текст під час друку? В цілому з цією проблемою часом стикаються багато користувачів подібних друкувальних пристроїв, але вирішити її не так вже й складно, як це може здатися на перший погляд. Вам може знадобитися виконати декілька кроків для усунення проблеми. Вам слід спробувати такі дії:

У лазерних принтерах

  • Одна з проблем може полягати в несправності валу первинного заряду картриджа. Вирішити це завдання можна за допомогою розбирання витратного матеріалу та ретельного прочищення названої деталі. Після виконаних дій слід акуратним чином змастити контакти валу в місцях його кріплення за допомогою струмопровідного мастила. Але якщо текст або картинки продовжуватимуть дублюватися, доведеться замінити вал первинного заряду.
    Вал первинного заряду
    (вал первинного заряду)
  • Буває, що принтер видає такий дефект друку через непропікання печі. Нерідко таке буває після заправки з використанням невідповідного тонера. Справа в тому, що в цій ситуації температура пропікання барвника в принтері виявляється трохи вище необхідних параметрів. Відбиток у такому разі налипає на вал печі, а звідти повторно наноситься на папір, в результаті чого користувач отримує документ з картинкою, що повторюється.

    Щоб лазерний принтер почав працювати в нормальному режимі, потрібно збільшити товщину паперу за допомогою налаштувань пристрою. Завдяки подібній простій дії вал печі буде обертатися дещо повільніше, що цілком достатньо для того, щоб тонер запікався і малюнок перестав двоїтися.

    Після цього спробуйте роздрукувати пробний документ, і якщо він задовольнить вас, то проблема вирішена, в іншому випадку ознайомтеся з іншими рекомендаціями. Якщо вам потрібно роздрукувати, наприклад, грамоти, дипломи, то обов'язково виставте параметри свого пристрою друку на щільніший папір або просто щільний папір. Такою дією ви позбавите себе дублювання зображення на роздрукованих аркушах.
     

У струменевих принтерах

  • Якщо ж дублює струменевий принтер, то можливі причини двоїння полягають у неправильній прокладці чорнильного шлейфу, забрудненні енкодерної стрічки та наявності стороннього предмета в принтері. Щоб усунути несправність подібного роду, вам потрібно провести калібрування кольорів і прочищення енкодерної стрічки, а також при необхідності виконати очищення каретки.

    Прокладка чорнильного шлейфу
    (прокладка чорнильного шлейфу)

    Енкодерна стрічка
    (енкодерна стрічка)

    Але якщо це не допоможе, спробуйте поправити положення зовнішнього чорнильного шлейфу і кліпси - якщо використовується СНПЧ. Крім того, ретельно огляньте внутрішній механізм пристрою, можливо, він був засмічений будь-якими сторонніми предметами, наприклад, уривками паперу.

Якщо вищесказані рекомендації не допомогли знайти або усунути проблему подвійного тексту, рекомендуємо звернутися по сервісну допомогу, наприклад до спеціалістів компанії "Любе-Плюс". Наші майстри допоможуть вирішити будь-які проблеми оргтехніки у найшвидші терміни та за помірними цінами. Контактні дані доступні на цій сторінці.

Сподобалось? Поділіться з друзями!

Коментарі до запису
Дивно, але ніхто не залишив жодного відгуку.
Ви можете стати першим!
Написати коментар
16 + ? = 18
X
shipping Цей товар знаходиться на складі нашого партнера! Наявність та термін доставки уточнюйте у менеджера. Після поступлення ціна може відрізнятися!
{