Будь завжди на ходу! Автомобільні пускові пристрої за вигідними цінами Переглянути

Що робити, якщо принтер друкує зеленим відтінком?

10.04.2024

Принтер друкує зеленим відтінком

В ідеальному стані кольоровий принтер друкує безліччю кольорів. Тому, якщо принтер в якийсь момент починає друкувати будь-які тексти та зображення з зеленим відтінком, то для знаходження та усунення причини такої поведінки пристрою треба приділити пильну увагу. У цій статті ми розглянемо можливі причини, з яких принтер може друкувати зеленим кольором, а також запропонуємо варіанти вирішення проблеми.

Повітряний затор

Попадання повітря є характерною причиною зеленого друку для струменевого принтера із системою безперервної подачі чорнила. Виправить ситуацію відкачування повітря з трубок та ємностей із чорнилом медичним шприцом із тонкою голкою на кінці. Порядок дій може відрізнятися для різних моделей апаратів та типів витратних матеріалів. Після відкачування зайвого повітря не зайвим буде запустити програмне очищення картриджа.

Причина у картриджі

Засмічення. Якщо інтенсивно експлуатувати техніку, але не проводити профілактичні планові роботи, вона може почати друкувати зеленим відтінком. Це ознака того, що засмітилися сопла відділу картриджа з пурпурною фарбою.

Висихання. У принтера, що не використовується довгий час, барвник може висохнути в соплах друкуючої головки, що призводить до появи зеленого тону при друку.

В обох випадках прибрати відтінок допоможе програмне або фізичне очищення, промивання головки. Для фізичного методу застосовуються чистильні розчини.

 

Програмний спосіб виконується в наступному порядку:

  1. Заходьте до «Пуску».
  2. Вибираєте «Панель управління» -> «Обладнання та звук» -> «Пристрої та принтери».
  3. Знаходьте апарат, що використовується, клацаєте правою кнопкою миші.
  4. З меню вибираєте «Властивості принтера».
  5. У вікні у вкладці «Обслуговування» обирайте очищення.

Для кожного бренду функція очищення може знаходитись у різних пунктах налаштувань принтера. На зображенні нижче та в інструкції наведено приклад для продукції Canon.

Фото кенон очистка

Недостатньо фарби

Принтер друкує зеленим кольором, коли рівень барвника опускається нижче за допустиме значення. Перевірити кількість чорнила можна візуально. Якщо їх рівень нижчий за середній, заправте, не допускаючи переливу. У картридж кольорового струменевого принтера заправляється жовтий, блакитний та пурпуровий барвник.

Перевірку рівня чорнила роблять у ПЗ. Для принтерів HP це виглядає так.

Рівень чорнила

Перелив чорнила

У недосвідчених або неуважних користувачів принтер починає друкувати тільки зеленим, якщо вони нещодавно заправляли чорнило і налили їх вище максимально допустимого рівня. Проблема усувається після видалення надлишку барвника. Він відкачується шприцом чи довільно стікає. Бажано, щоб надлишки чорнила не склали всередину принтера. Вийміть переповнений картридж із апарата, поставте на серветку. За півгодини зайва фарба стіче, і ємність можна повернути на місце.

Проте, якщо навіть після всіх цих кроків проблема з зеленим відтінком залишається, рекомендуємо звернутися до кваліфікованих фахівців. Компанія "Любе-Плюс" спеціалізується на ремонті та обслуговуванні друкувальної техніки та готова надати вам необхідну допомогу у вирішенні цієї та інших проблем. Не соромтеся звертатися до них, щоб отримати якісну та професійну допомогу, яка вам потрібна. Контакти

 

Сподобалось? Поділіться з друзями!

Коментарі до запису
Дивно, але ніхто не залишив жодного відгуку.
Ви можете стати першим!
Написати коментар
5 + ? = 15
X
shipping Цей товар знаходиться на складі нашого партнера! Наявність та термін доставки уточнюйте у менеджера. Після поступлення ціна може відрізнятися!
{