Будь завжди на ходу! Автомобільні пускові пристрої за вигідними цінами Переглянути

Що таке дуплексний друк та автоподавач у принтерах. Пояснення

06.02.2024

Що таке дуплекс

Дуплекс у принтері - це важлива, одна з основних, характеристика будь-якого друкувального пристрою. З цього огляду Ви детально дізнаєтесь, що це таке, як така функція працює, як нею правильно користуватися. Окремо розповімо ще про один допоміжний пристрій — автоподавач паперу.

Часто під час друку використовується лише одна з двох сторін аркуша паперу для нанесення тексту або зображення. Але все частіше, з метою економії, в офісах та домашніх умовах використовується функція дуплексу. Це допомагає заощаджувати папір та звільняє від постійного ручного перекидання листів у лотку.

Дуплекс - це технологія, а фізично набір механізмів, якою комплектуються багато сучасних моделей принтерів. При її використанні можна досягти значної економії ресурсів. Насамперед папери та електроенергії через використання вже розігрітої після першого проходу пічки.

Дуплекс механізм

Дуплексний друк ділиться на кілька видів:

  • Напівавтоматичний - вимагає втручання людини в процес нанесення тексту або зображення відразу на обидві сторони аркуша. Такий вид також може бути програмним та вбудованим.
  • Автоматичний -  не вимагає жодних дій у перевертанні паперу від користувача. Спочатку той може тільки налаштувати розкладку листів, вказати розмір полів, край яким передбачається перевертання і ще деякі інші параметри (специфічніші).

Як працює дуплексний друк?

Така функція може бути вбудована в техніку з лазерним та струминним типом друку. Апарати, які вимагають втручання користувача в процес, називати дуплексними не можна.

 

Насправді лист усередині принтера не перевертається фізично, як можна подумати спочатку.  Насправді роликовий механізм пускає його вдруге вже по іншому «маршруту». Де знову з фотовалу, куди вже нанесено порошок, він переноситься на папір і знову вирушає в грубку для припікання. Результатом таких дій буде двосторонній друк.

Автоподавач паперу в принтері

У комплексі з дуплексом користувачеві знадобиться такий «помічник» як автоподавач паперу. При великих обсягах зняття копій або сканування автоматична подача оригіналів до БФП буде дуже доречною. У такому випадку потрібно лише покласти оригінали аркушів у потрібний лоток і натиснути кнопку друку. Це значно підвищить продуктивність офісу чи роботу в домашніх умовах.

Автоподача може бути:

  • Одностороння – це коли копіюється лише одна сторона аркуша.
  • Двостороння — аналогічно дуплексному друку, тільки в цьому випадку аркуш «перевертається» для зняття копії або сканування.

а

Як правило, автоподавач в БФП перед початком роботи може бути налаштований належним чином. Можуть бути задані такі параметри:

  • Знімати лише один бік.
  • Двосторонній аркуш копіювати на два аркуші або на обидві сторони одного.
  • Зміна масштабу у більшу чи меншу сторону.
  • Зміна контрастності та різкості підсумкового знімка.

Як користуватись дуплексом

Використовувати Дуплекс дуже просто і це не вимагає особливих знань або зусиль від користувача. Нижче наведено приклад для популярної програми Word з офісного пакету для роботи з текстом.

  1. Відкрийте будь-який документ, який потрібно надрукувати з двох сторін.
  2. Відкрийте меню "Файл", а там знайдіть "Друк". У налаштуваннях виберіть «Двосторонній друк».
    Двусторонній друк

Який папір підійде для двохстороннього друку?

Так, можна використовувати звичайний папір для двостороннього друку. Однак варто враховувати, що результат може не бути таким якісним, як при використанні спеціального двостороннього паперу. Зазвичай звичайний папір має тоншу консистенцію і може більше просвічувати чорнила, що може призвести до менш насичених зображень та можливого замащування тексту або зображень. 

Де купити папір для друку?

У компанії "Любе-Плюс" ви можете купити високоякісний папір для друку. Наш асортимент включає в себе папір для друкування з широкою палітрою кольорів - від класичних до яскравих та насичених відтінків. Ми пропонуємо папір різної густини, що дозволяє вибрати оптимальний варіант для різних видів друку - від звичайних текстових документів до фотографій високої якості. Крім того, у нас ви знайдете папір у різних розмірах, що відповідає потребам різних типів принтерів та проектів. Наша компанія гарантує надійність і відмінну якість усіх наших продуктів, щоб задовольнити ваші потреби у друці з найвищою ефективністю та зручністю.

 

Сподобалось? Поділіться з друзями!

Коментарі до запису
Дивно, але ніхто не залишив жодного відгуку.
Ви можете стати першим!
Написати коментар
14 + ? = 17
X
shipping Цей товар знаходиться на складі нашого партнера! Наявність та термін доставки уточнюйте у менеджера. Після поступлення ціна може відрізнятися!
{