Будь завжди на ходу! Автомобільні пускові пристрої за вигідними цінами Переглянути

Що таке процес калібрування принтера та як його запустити?

20.12.2023

Калібрування принтера

У тому випадку, якщо ви використовуєте свій пристрій для друку досить часто, напевно помітили, що на роздрукованих документах почали з'являтися різні дефекти, наприклад, розмитість картинок, нечіткі лінії, нерівні краї, накладання одних кольорів на інші і т.п. Причина всіх перелічених проблем калібрування принтера, яка не була зроблена або була зроблена неправильно.

Отже, у такому разі необхідно виконати таку процедуру, як калібрування друкувальної голівки.

Під таким процесом, як калібрування друкувальної головки мається на увазі виконання точної синхронізації руху каретки принтера, а також вирівнювання друкувальних головок на струменевих пристроях.

Також калібруванням іноді називають процедуру завантаження колірних профілів, завдяки виконаному калібруванню можна отримати максимально можливу схожість кольору зображення на екрані і роздрукованому аркуші паперу.

Ця процедура здійснюється і для лазерних пристроїв. Виконується вона з використанням спеціальних колірних профілів окремо на лазерних та струменевих моделях, з її допомогою можна виконати регулювання колірного балансу, щоб забезпечити на пристрої правильну передачу як кольорів, так і їх відтінків.

Калібрування струменевих принтерів

Калібрування друкувальної голівки не є складним процесом. Але вона вимагає від користувача акуратності та послідовності дій. Щоб отримати відкалібрований принтер, скористайтесь утилітою під назвою «Калібрування друкувальної головки».

Щоб запустити процес, необхідно скористатися комп'ютером:

  1. відкрити "Пуск";
  2. вибрати пункт «Пристрої» та знайти підключене ПУ;
  3. запустити налаштування апарата.

Вертикальне калібування

Майте на увазі – воно не запуститься, якщо принтер буде зайнятий роздруком документів. Щоб зробити вирівнювання друкувальних головок, в першу чергу відключіть принтер і встановіть важіль, який відповідає за регулювання товщини паперу на позицію, яка є стандартною. Потім покладіть кілька аркушів у лоток.

На деяких принтерах та БФП калібрування друкувальної головки можна запустити безпосередньо з меню пристрою. Для цього натисніть кнопку, за допомогою якої можна встановити кількість копій і, утримуючи її, натисніть кнопку увімкнення пристрою.

Завдяки подібним діям вам вдасться роздрукувати сторінки калібрування. На першому аркуші паперу пристрій залишить кілька рядів, які будуть обов'язково пронумерованими. Вам слід вибрати той шаблон, у якому дві лінії максимально збігаються між собою. Потім натисніть кнопку, яка дозволяє вказати кількість копій, та введіть номер цього шаблону. Далі виберіть «Копіювання Чорно-біле» та підтвердивши свій вибір, повторіть описані вище кроки для всіх сторінок, кількість яких дорівнюватиме чотирьом. Ознайомитися з процедурою запуску калібрування моделі принтера краще в інструкції користувача, т.к. на різних пристроях процес її запуску може відрізнятись.


Калібровка з меню

 

На деяких принтерах, щоб вирівнювати друкуючі головки, необхідно роздрукувати калібрувальний лист з комп'ютера. Він необхідний для того, щоб переконатися у правильності виставлених опцій друку. Схема калібрування така сама, як і у випадку з калібруванням на пристрої без участі комп'ютера. Друкуємо, вибираємо в кожному стовпці, що вийшов, по одному зразку (найменш зернистому) і вводимо їх значення у відповідні поля. Якщо вам не вдасться вибрати оптимальний зразок, то віддайте перевагу найбільш підходящому та клацніть на «Перекалібрувати». Після цього пристрій друкує нову таблицю.

Калібрування лазерних принтерів

У деяких користувачів оргтехніки виникає таке питання: як відкалібрувати лазерний принтер? Слід зазначити, що ця процедура запускається у пристрої автоматично після кожної заміни картриджа. Але при необхідності її можна запустити вручну з меню друкувального пристрою або драйвера.

Ця процедура у випадку з лазерними моделями принтером необхідна для того, щоб під час експлуатації пристрою не було жодних зсувів кольорів. Завдяки цьому кожен із чотирьох основних кольорів принтера, які наносяться індивідуальним друкарським механізмом, точно потраплятиме на належне місце на поверхні паперу. Тільки завдяки цьому можна досягти чіткого зображення без найменшого розбіжності кольорів.

Таким чином, виконання калібрування друкувальної головки принтера є необхідністю при частому використанні цієї оргтехніки. І для вирішення цього завдання необов'язково мати якісь особливі знання і навички.

Якщо після калібрування дефекти не зникли рекомендуємо звернутися до спеціалістів компанії "Любе-Плюс" які допоможуть у вирішенні  будь-яких проблем з оргтехнікою. Сторінка контактів - https://service.lube.ua/remont

Відеоінструкція

Сподобалось? Поділіться з друзями!

Коментарі до запису
Дивно, але ніхто не залишив жодного відгуку.
Ви можете стати першим!
Написати коментар
35 + ? = 45
X
shipping Цей товар знаходиться на складі нашого партнера! Наявність та термін доставки уточнюйте у менеджера. Після поступлення ціна може відрізнятися!
{