Будь завжди на ходу! Автомобільні пускові пристрої за вигідними цінами Переглянути

Світлостійкі чорнила їх переваги і для чого вони потрібні?

19.06.2023

Світлостійкі чорнила

При виборі чорнила для друку важливо звернути увагу не тільки на їхню кольорову точність і насиченість, але і на світлостійкість. Світлостійке чорнило є особливим типом чорнила, здатним зберігати свою яскравість і якість протягом тривалого часу під впливом зовнішнього світла. У цій статті ми розглянемо переваги світлостійкого чорнила та їх застосування в різних галузях.

Обіцяний термін зберігання знімків розрахований на 30 років. Такий термін зберігання можливий, якщо фотографії поміщені в альбом і лежать у темній скриньці шафи. Якщо надруковані зображення розмістити на відкритому повітрі з прямим сонячним промінням, дощем і снігом, то знімок стане непридатним дуже швидко. Природне світло та штучне освітлення більшою чи меншою мірою впливають на знебарвлення зображень.

Світлостійке чорнило - це вдосконалена версія водорозчинного чорнила. В нього додані компоненти, які поглинають ультрафіолет. Вони блокують агресивну дію на барвники. Надруковані фотографії, грамоти, рекламні матеріали можна розміщувати на сонці, вони мають більш тривалий період вигоряння, навіть якщо знаходяться під прямим сонячним промінням.

Вигорівша на сонці фотографія

(вигорівша на сонці фотографія)

Основні переваги світлостійких чорнил

  1. Стійкість. Світлостійке чорнило зберігає яскравість і контрастність друку протягом тривалого часу, що робить їх ідеальним вибором для матеріалів, схильних до інтенсивного сонячного світла або впливу УФ-променів.
  2. Довговічність друку. Завдяки своїй стійкості до зовнішніх впливів світлостійке чорнило забезпечує довговічність друкованих матеріалів, що особливо важливо для зовнішньої реклами, виставкових стендів, банерів та інших матеріалів, які повинні зберігати свою привабливість протягом тривалого часу.
  3. Широкий колірний діапазон. Світлостійке чорнило доступне в різних відтінках і кольорах, що дозволяє досягти високої точності відтворення кольорів та створити яскраві та привабливі друковані матеріали.
  4. Екологічні, безпечні для здоров'я та навколишнього середовища. Можуть застосовуватися в дитячих та медичних закладах для домашнього друку.
  5. Коректно взаємодіють з матовим та глянсовим фотопапером. Можуть застосовуватися для текстового друку на офсетному папері при заливці паперу близько 5%.
  6. Мають однорідний склад без твердих частинок. Не забивають дюзи друкувальної голівки і цим продовжують період її служби.

Для чого буде корисне світлостійке чорнило?

  • Для фотографій із сімейного архіву, які ви хочете зберегти протягом тривалого часу.
  • Для рекламних матеріалів та інтер'єрної графіки, яка періодично піддаватиметься впливу прямих сонячних променів.
  • Для оголошень, афіш, графіків, які розміщуватимуться на відкритому повітрі.
  • Для архівних документів, які потрібно зберігати якомога довше.

Зверніть увагу, що світлостійкість не має на увазі вологостійкість. Ця формула забезпечує стійкість до вицвітання, але при попаданні вологи чорнило може розпливатися. Щоб уникнути останнього, ламінуйте зображення або розміщуйте його у рамці зі склом.

Важливе значення має папір, на якому буде надруковано фотографії. За якість відповідає багато параметрів, але головне це щільність і тип покриття. Папір для струменевого друку складається з декількох шарів, які вбирають чорнило, розподіляють та запечатують. Ми візуально можемо відзначити перенесення кольорів, світлостійкість і відсутність деформації після виходу з принтера. За типом покриття може бути матовою, напівглянсовою та глянсовою.

Де купити світлостійке чорнило?

Якщо ви шукаєте якісні світлочутливі чорнила для ваших потреб друку, компанія "Любе-Плюс" - ваш надійний партнер. Ми спеціалізуємося на постачанні високоякісних друкованих матеріалів та оргтехніки і маємо широкий асортимент світлочутливих чорнил. Наша команда менеджерів готова з радістю допомогти вам з вибором оптимального варіанту, що відповідає вашим потребам.

Сподобалось? Поділіться з друзями!

Коментарі до запису
Дивно, але ніхто не залишив жодного відгуку.
Ви можете стати першим!
Написати коментар
35 + ? = 43
X
shipping Цей товар знаходиться на складі нашого партнера! Наявність та термін доставки уточнюйте у менеджера. Після поступлення ціна може відрізнятися!
{