Будь завжди на ходу! Автомобільні пускові пристрої за вигідними цінами Переглянути

Види картриджів для принтера, переваги та недоліки кожного з них

02.08.2023

Види картриджів

При виборі картриджів для принтера важливо розібратися в різних типах та їх характеристиках. Існує чотири основні типи картриджів: оригінальні, сумісні, відновлені та перезаправні. Кожен з них має свої переваги та недоліки над іншими, наша стаття підкаже який варіант найкраще підійде саме вам і дозволить отримати оптимальну якість друку за помірну ціну.

Оригінальні картриджі

Оригінальні картриджі пропонуються виробником принтера. Вони призначені спеціально для даної моделі та забезпечують високу якість друку. Однак їхня головна вада - висока вартість, оскільки ви платите за бренд і назву виробника.

Сумісні картриджі

Сумісні картриджі – це нові вироби, створені сторонніми компаніями, які не пов'язані з виробником принтера. Вони виготовлені ідентично оригінальним картриджам, але коштують набагато дешевше. Це пов'язано з тим, що ви не сплачуєте за брендове ім'я. Сумісні картриджі зазвичай мають якість друку, порівнянну з оригінальними, і дозволяють надрукувати більше сторінок. Важливо, деякі виробники можуть називати свої продукти сумісними, хоча вони насправді відновлені. Тому перед покупкою слід уважно вивчити показники продукції.

Переваги сумісних картриджів:

  • Більш доступна ціна, порівняно з оригінальними картриджами;
  • Більша кількість надрукованих сторінок.

Недоліки сумісних картриджів:

  • Вони мають низький ресурс;
  • Деякі можливості друку порівняно з оригінальним можуть бути недоступними.

Відновлені картриджі

Відновлені картриджі - це картриджі, що пройшли процедуру відновлення, включаючи заміну деяких компонентів, таких як губка, усунення засмічень або засохлих чорнил. Виробники відновлених картриджів можуть також перевірити і замінити деякі деталі, що можуть бути ушкоджені або зношені. Відновлені картриджі зазвичай коштують дешевше, ніж оригінальні, і забезпечують приблизно таку саму якість друку. Проте вони можуть мати менший ресурс порівняно з новими оригінальними картриджами.

Переваги відновлених картриджів:

  • Більш доступна ціна в порівнянні з оригінальними та перезаправними картриджами;
  • Більша кількість надрукованих сторінок;
  • Вони можуть бути перероблені, що є екологічно дружнім рішенням.

Недоліки відновлених картриджів:

  • Їхній ресурс зазвичай трохи нижчий, ніж у оригінальних.

Перезаправні картриджі

Картриджі, що перезаправляються, - це неоригінальні витратні матеріали, що повністю відповідають робочому принципу оригінальних. Їх особливістю є наявність чіпів, що обнулюються, які автоматично скидають рівень чорнила, дозволяючи перезаправляти картриджі багаторазово. Додаткові фільтри в цих картриджах продовжують термін служби.

Переваги картриджів, що перезаправляються:

  • Більш доступна ціна, порівняно з оригінальними картриджами;
  • Більша кількість надрукованих сторінок;
  • Можливість перезаправлення.

Недоліки картриджів, що перезаправляються:

  • У деяких випадках не можна контролювати рівень чорнила, тому слід бути уважним та своєчасно проводити заправку.
  • Велике навантаження на конструкцію самого картриджа, можливі часті поломки.

Використання неоригінальних картриджів не повинно вплинути на гарантію принтера, якщо вони не спричиняють поломки пристрою. Тому правильний вибір альтернативних витратних матеріалів допоможе заощадити гроші, зберігаючи при цьому якість друку та продовжуючи термін служби вашого принтера.

Важливо зазначити що у частих випадках жоден з варіантів не може дати таку саму якість друку як чорнила з оригінальних картриджів, тому для дуже важливого та професійного друку краще використовувати оригінальні розхідні матеріали.

Де купити або заправити картридж до принтера?

У компанії "Любе-Плюс" ви зможете придбати оригінальні та сумісні картриджі для струменевих та лазерних принтерів. Також ми займаємося заправкою та регенерацією картриджів всіх популярних виробників. Запропонуємо якісні рішення для вашого друку.

Сподобалось? Поділіться з друзями!

Коментарі до запису
Дивно, але ніхто не залишив жодного відгуку.
Ви можете стати першим!
Написати коментар
33 + ? = 35
X
shipping Цей товар знаходиться на складі нашого партнера! Наявність та термін доставки уточнюйте у менеджера. Після поступлення ціна може відрізнятися!
{