Будь завжди на ходу! Автомобільні пускові пристрої за вигідними цінами Переглянути

Відновлення картриджів, що це і коли потрібно?

21.03.2024

Відновлення картриджів, що це і коли потрібно?

Умовна середня вартість монохромного лазерного принтера становить сьогодні близько 300$. У комплекті з принтером постачається картридж. Оцінюючи вартість картриджа (у роздрібних цінах) у 70 $, отримуємо реальну вартість «голого» принтера - 230 $. Виходить, що сам принтер коштує лише втричі більше ніж картриджі для нього. Якщо врахувати, що принтер купується один раз, а картриджі до нього — в середньому щомісяця (або частіше), то питання вартості картриджів виявляється набагато важливіше, ніж питання про ціну самого принтера. Адже за рік вартість витратних матеріалів може перевищити вартість принтера вдвічі-втричі.

Часто з метою економії коштів при виробництві картриджів для принтерів виробники використовують вже відпрацьований картридж. Картридж ретельно досліджують, замінюють зношені деталі та заправляють. Тому такі картриджі називають "відновленими" або "rebuilt".

Коли потрібно відновлювати картридж?

Якщо картридж був у використанні лише один цикл, то щоб повернути йому функціональність, буває достатньо повторно влити в нього тонер. При цьому картридж розбирається і чиститься. Якщо розхідник кілька разів піддавався подібній процедурі і стали виявлятися ознаки неякісного друку, деталі зазнали значного зносу і потрібно провести відновлення. У цьому випадку зазвичай виконується заміна фотобарабану, ролика заряду або ракельного ножа.

Відновлення пошкодженого картриджа відбувається за погодженням із клієнтом, коли є такі проблеми у роботі розхідника:

  • плями, різнохарактерні смуги на забрудненому листі;
  • розмазування інформації, що переноситься на папір;
  • розсипання конструкції;
  • точковий друк;
  • затемнення всього листа і тому подібні неприємності.

Зазвичай відновлення необхідно з появою чорної, ребристої смуги з обох боків копії. Спочатку вона ледве помітна, але згодом стає все виразніше.

Чорні смуги

З появою такої смуги відновлення картриджа краще не відкладати, оскільки поганий фотобарабан негативно впливає інші вузли картриджа. При цьому зауважимо, що поява чорної смуги на копії не обов'язково пов'язана зі зносом фотобарабану.

Що впливає на зношування картриджа?

Якість заправки та тонер впливають на знос фотовалу

Звертайтеся до професіоналів та остерігайтесь дешевих послуг.

Кількість оборотів фотобарабану

Ресурс фотобарабану вимірюється кількістю обертів, що він зробить за безперервного режиму роботи. Тобто, якщо надрукувати тисячу сторінок поспіль знос буде менше, ніж по одній сторінці кожні п'ять хвилин. Так як принтер спочатку підготується до друку (прогріває термовузол і робить кілька обертів фотобарабан). Для моделей принтерів домашніх серій HP ресурс фотобарабану становить до 10 000 сторінок, а для професійних серій близько 25 000 сторінок (при 5-8% заповненні листа тонером)

Фотобарабан картриджа

Витрата тонера на сторінку

Якщо включений режим економії тонера, то знос фотобарабану відбувається швидше, т.к. при тому ж заповненні листа тонера витрачається менше. Зазвичай у режимі економії тонера витрачається в 1,5 рази менше, тому на одній заправці картридж надрукує більше сторінок при 5-8% заповнення листа тонером. Якщо друкуємо менш заповнені аркуші, то фотобарабан може зноситися швидше. Те ж саме відноситься до кольорового друку (не багато апаратів відключають привід фотовалів кольорових картриджів), при використанні тільки чорного кольору, фотовали кольорових картриджів обертаються і зношуються (стосується не всіх апаратів)

Папір

Папір відіграє величезну роль у зносі як фотобарабана, а й багатьох інших ресурсних елементів принтера. Необхідно використовувати папір високої якості з негострими краями і де не буде багато паперового пилу. 

Зверніть увагу на вологість паперу та місця його зберігання. Місце встановлення самого апарата повинне відповідати вимогам виробника принтера, копіра або БФП.

Друк на форматі паперу А5 замість А4 зменшує витрату тонера вдвічі, а фотобарабан обертається вдвічі більше. Радимо обов'язково в налаштуваннях принтера в цьому випадку вказувати правильний формат паперу

Пошкодження картриджів

Неакуратність використання та зберігання картриджів. Бруд, сміття, пил, пісок та інше. Також часто скріпки прилипають до магнітного валу картриджа перед установкою в апарат.

Дуплекс

При дуплексному/двосторонньому друку збільшується зношування фотобарабана, зміна кромки листа (загинання) і сухіший (жорсткіший) папір після першого проходу негативно впливають на довговічність цього розхідного матеріалу.

Як відбувається відновлення картриджа

  1. Первинна діагностика використаного картриджа.
  2. Оцінка доцільності відновлення відносно зношування елементів.
  3. Повне розбирання картриджа та очищення від відпрацьованого тонера.
  4. Заміна зношених деталей (магнітний вал, ролик заряду, ракельний ніж, селеновий фотовал, ущільнювачі, лезо вторинного очищення фотовалу).
  5. Герметизація тонер-бункера. Цей процес дозволяє зберегти властивості тонера максимально довго, до одного року. Тонер - дуже гігроскопічний (добре вбирає вологу). Волога, яку тонер поглинає з атмосфери, окислює металеві частинки тонера і вони втрачають свої властивості. Доведено, що оксиди металів (оксиди) мають набагато нижчі показники з магнетизму. Саме на магнітних властивостях металу і ґрунтується процес ксерографії.
  6. Заправлення тонером.
  7. Складання картриджа та його вихідне тестування
  8. Упаковка картриджа. Цей процес також дуже важливий. Добре упакований картридж легко складувати та транспортувати. У такого картриджа менший ризик пошкодження при зберіганні та перевезенні.
  9. Маркування картриджа.

Скільки разів можна відновлювати картридж?

Звичайний картридж, такий, як, наприклад, Hewlett Packard Q2612A, можна відновлювати три-чотири рази, після чого зношуються вузли, які не підлягають заміні. Тепер картридж залишається лише викинути, ремонту він не підлягає.

Де відновити картридж у Львові

Компанія "Любе Плюс" є провідним постачальником послуг професійного відновлення картриджів у місті Львів. Наша компанія має багаторічний досвід у цій галузі, що дозволяє нам надавати клієнтам високоякісні послуги з відновлення картриджів за доступними цінами.

Ми використовуємо тільки найкращі якісні розхідні матеріали, що дозволяє нам забезпечити високу якість друку і довговічність відновлених картриджів. 

Сподобалось? Поділіться з друзями!

Коментарі до запису
Дивно, але ніхто не залишив жодного відгуку.
Ви можете стати першим!
Написати коментар
12 + ? = 17
X
shipping Цей товар знаходиться на складі нашого партнера! Наявність та термін доставки уточнюйте у менеджера. Після поступлення ціна може відрізнятися!
{