Будь завжди на ходу! Автомобільні пускові пристрої за вигідними цінами Переглянути

Як підключити принтер через WiFi. Інструкції

19.03.2024

Як підключити принтер по WiFi

Ви купили принтер і з радістю, що бездротові технології нарешті дійшли і до вашого малого офісу, поспішайте надрукувати перше фото або сторінку тексту, що називається "по-повітрю", не пов'язуючи себе тягарем дротів. Та ось біда: не доводилося колись мати справу з бездротовими інтерфейсами принтерів.

Інструкції від виробника принтера з одного боку розповідають все докладно та деталізовано, але з іншого боку ці роз'яснення часто не розвіюють туман незнання. Особливо якщо інструкція надрукована незнайомою нам мовою.

Насправді, немає нічого складного.  Почнемо

Що в нас має бути

  • Wi-Fi маршрутизатор, в народі званий роутер (та сама коробочка, як правило, з антенкою, що дивиться вгору або вниз, підключена до розетки та мережі Internet за допомогою мережевого Ethernet-шнура).
  • Друкуючий пристрій, який підтримує бездротове підключення Wi-Fi (як правило, на принтері або на упаковці повинен бути один із таких значків:
    Значки ВайФай)
  • Комп'ютер, ноутбук або мобільний пристрій (смартфон, планшет) підключені до бездротової мережі. Цей пункт для підключення не є обов'язковим, але необхідний для повноцінної перевірки друку на принтері без проводів. Перед підключенням рекомендуємо встановити необхідні драйвера друкуючого пристрою з диска або завантажені з офіційного сайту виробника. Якщо смартфон і планшет підтримує функцію AirPrint , то встановлення драйверів не потрібно.

Підключення принтера через Wi-Fi за допомогою введення пароля SSID

Мабуть, найпростіший спосіб подружити вашого друкуючого помічника з бездротовою Wi-Fi-мережею - це авторизувати пристрій в мережі ввівши пароль SSID. Це пароль, який ви зазвичай вводите вперше, для того, щоб підключити до домашньої або офісної мережі свій ноутбук, планшетний комп'ютер або смартфон. Розглянемо послідовність наших дій на прикладі підключення принтера Epson.

Зверніть увагу: для того, щоб підключити принтер цим способом, він має бути оснащений РК-дисплеєм.

  • заходимо в налаштування принтера (іконка з ключем та викруткою).
    Заходимо в налаштування

  • вибираємо пункт "Налаштування Wi-Fi".
    Вибираємо налаштування WiFi
  • заходимо в меню "Встановлення Wi-Fi-з'єднання".
    Встановлення WiFi зєднання

  • заходимо в меню "Майстер установки бездротової мережі".
    Майстер установки WiFi
  • після цього вибираємо свою мережу зі списку знайдених. 
  • Після того, як ви вибрали мережу, вам буде запропоновано ввести SSID-пароль за допомогою клавіш принтера. Якщо ви забули пароль або він занадто довгий - ми рекомендуємо вам перейти до другого способу налаштування мережі - без введення пароля.
    Без веддення пароля

  • як тільки ви ввели правильний пароль - знак Вай-фай на панелі принтера засяє зеленим кольором. 
  • після встановлення з'єднання і за умови, що ваш комп'ютер підключений до тієї ж мережі і на ньому встановлений необхідний драйвер, ваш ПК і принтер повинні "побачити" один одного і можна друкувати без проводів.

Підключення принтера через Wi-Fi без введення пароля SSID

Даний спосіб підключення стане в нагоді в тому випадку, якщо ваш принтер не обладнаний РК-дисплеєм, тобто. Ви фізично не можете ввести SSID-пароль. Також ми рекомендуємо цей спосіб, якщо ваш SSID-пароль занадто довгий і складний (трудомісткий та довгий введення символів) або ви випадково забули пароль.

  • якщо у Вас принтер з РК-дисплеєм - робите операції за трьома першими картинками з першого способу, тобто. заходьте у налаштування та встановлення Wi-Fi. Вибираєте у списку "Підключення за допомогою кнопки WPS"


  • Якщо у Вас принтер без РК-дисплея, на панелі потрібно натиснути кнопку з позначкою Wi-Fi
    За допомогою кнопки WiFi
  • далі принтер розпочне сканування та спробу підключення до бездротової мережі. У цей час на РК-екрані з'явиться повідомлення про те, що потрібно натиснути WPS-кнопку на маршрутизаторі (роутері). На принтері без РК-дисплея просто блиматиме індикатор над написом Wi-Fi.

  • далі нам слід знайти на своєму роутері та натиснути кнопку WPS (на деяких роутерах вона пишеться як OSS). Натиснувши цю кнопку, ми даємо зрозуміти роутеру, що принтер, який "стукає" у двері мережі - не чужий пристрій і ми даємо згоду на це підключення. Кнопка WPS - це зазвичай маленька непримітна кнопка із задньої чи збоку корпусу роутера. Наприклад, ми привели фото популярної моделі TP Link.
    WPS button
  • якщо ми натиснули вірну кнопку і операція пройшла успішно – принтер підтвердить це за допомогою зеленої індикації. Якщо індикатор Wi-Fi світиться зеленим і не блимає, можна друкувати.

Якщо ж вам все таки не вдалося підключити принтер по вайфай або у вас залишились інші проблеми з вашим друкувальним пристроєм, рекомендуємо звернутися у до сервісного центру "Любе-Плюс". Отримайте кваліфіковану допомогу вирішення проблем з принтером від досвідчених фахівців.

Сподобалось? Поділіться з друзями!

Коментарі до запису
Дивно, але ніхто не залишив жодного відгуку.
Ви можете стати першим!
Написати коментар
17 + ? = 22
X
shipping Цей товар знаходиться на складі нашого партнера! Наявність та термін доставки уточнюйте у менеджера. Після поступлення ціна може відрізнятися!
{