Будь завжди на ходу! Автомобільні пускові пристрої за вигідними цінами Переглянути

Як прибрати лінії від роликів на папері після друку, корисні поради?

21.06.2023

Лінії від роликів

Під час друку на струменевому принтері час від часу можуть виникати неприємності у вигляді слідів від роликів на папері. Це може стати проблемою, особливо якщо ви хочете отримати друкований матеріал який виглядає чисто та професійно. Проте, існує кілька ефективних способів видалити ці сліди і повернути паперу презентабельний вигляд.

Найчастіше в цьому винен протяжний механізм, який залишає на носіях сліди від гумових притискних роликів або зубчастих коліс.

Практика показує, що такі позначки бувають на листах, які погано вбирають чорнило - тобто зубчики просто зачіпають фарбу, яка не висохла. Якщо такі дії постійно повторюються, то чорнило накопичується на зубцях і починає бруднити свіжі відбитки, що виглядає ще більш непрезентабельно.

Щоб таких проблем не виникало, потрібно відповідально підходити до вибору чорнила та паперу. Якісні листи з оптимальною густиною набагато швидше сохнуть і рівномірно вбирають фарбу, створюючи на виході ідеальні відбитки без пошкоджень. Оптимальний варіант - швидковисихаюче водорозчинне чорнило, воно має легку однорідну текстуру, яка підходить і для текстових матеріалів, і для кольорових матеріалів, при цьому не засмічує друкуючі механізми принтера. З сублімаційними фарбами справа інакша - вони мають більш в'язку структуру.

Щоб уникнути появи слідів від роликів, потрібно спробувати зменшити швидкість друку - у такому варіанті є шанс, що чорнило краще просохне, а неестетичні лінії перестануть виявлятися. Можна змінити налаштування за допомогою меню налаштувань принтера.

Налаштування принтера 

Можна спробувати підсушити готовий відбиток вручну за допомогою фена. Багато просунутих користувачів для цього використовують комп'ютерний кулер, внаслідок чого фарби сохнуть миттєво. Більш радикальне вирішення проблеми – часткове видалення самих зубців притискних коліс, можна залишити в центрі та по краях. Такий метод – досить небезпечний, варто до нього вдаватися лише в крайніх випадках, тому що неакуратні дії можуть пошкодити конструкцію принтера та погіршити фіксацію паперу. 

Якщо сліди від роликів залишаються після висихання чорнила, спробуйте видалити їх за допомогою сухої та м'якої тканини, наприклад, мікрофібри. Належним чином протріть папір, уникаючи надмірного тиску, щоб уникнути пошкодження друку. Якщо суха тканина не допомагає, можна спробувати використати спеціальні очищувачі для екранів, які також можуть бути ефективними для видалення слідів.

Ще один метод - використання вологої тканини. Злегка зволожте м'яку тканину чистою водою і протріть папір обережними рухами. Важливо не намочити папір або не залишати більше вологи, ніж необхідно, оскільки це може призвести до розмазування друку. Обережно протирайте папір, фокусуючись на області зі слідами, і продовжуйте, доки вони не зникнуть.

Перед використанням будь-якого методу видалення слідів від роликів на папері, переконайтеся, що папір повністю висох. Крім того, завжди читайте інструкції виробника принтера та паперу, оскільки деякі методи можуть бути не рекомендовані для певних типів паперу або принтерів.

Якщо самостійно вирішити проблему не виходить або є ризик зашкодити вашому друкувальному пристрою рекомендуємо звернутися до спеціалістів компанії "Любе-Плюс", які з радістю допоможуть усунути всі проблеми неякісного друку вашого принтера.

Сподобалось? Поділіться з друзями!

Коментарі до запису
Дивно, але ніхто не залишив жодного відгуку.
Ви можете стати першим!
Написати коментар
2 + ? = 10
X
shipping Цей товар знаходиться на складі нашого партнера! Наявність та термін доставки уточнюйте у менеджера. Після поступлення ціна може відрізнятися!
{