Будь завжди на ходу! Автомобільні пускові пристрої за вигідними цінами Переглянути

Як редагувати сканований документ?

26.02.2024

Як редагувати відсканований документ

Користувачі нерідко стикаються з необхідністю сканування паперових документів та внесення додаткових коригувань до тексту, зображення, креслення. Ми розповімо, як відредагувати сканований документ у Word, PDF, JPEG.

Редагуємо скан-копії у Ворді

Найпопулярнішою програмою для автоматичного розпізнавання сканованих документів є FineReader. Вона здатна обробляти багатосторінкові тексти, розпізнавати картинки та таблиці, переводити текст різними мовами у файл Word. Єдиний мінус – ліміт на кількість сторінок: обробити безкоштовно можна не більше 50. Повноцінна версія коштуватиме близько 50 доларів.

 Fine Reader завантаження

Приступаємо до редагування:

Спершу необхідно вибрати в меню команду "Сканування", після чого програма обробить документ і виведе його на екран. Якщо у вас вже є готовий скан, тоді потрібно просто відкрити його у FineReader

Fine Reader сканування

Далі програма автоматично розшифрує відсканований текст, виділить різними кольорами малюнки, таблиці та текстові фрагменти. 

Залишиться лише зберегти файл у форматі Ворд і потім вносити будь-які зміни до готового документа. 

Внести зміни до готового документа

Ця програма оптимально підходить для редагування файлів формату jpg та pdf.

Редагуємо сканований PDF-файл у програмі Acrobat

Acrobat автоматично перетворює скан-копії документів на текст та зображення, які можна редагувати. Для цього потрібно слідувати інструкції:

  • Відкриваєте PDF у програмі Acrobat, вибрати «Інструменти» і далі переходьте в «Редагувати PDF».
  • Програма сама застосує команду розпізнавання тексту. Вам необхідно лише вказати мову документа в меню «Параметри» та поставити прапорець біля команди:
    Поставити прапорець
  • Далі потрібно внести необхідні правки в текст, причому шрифт буде на 100% відповідати вихідним шрифтам у сканованому зображенні.
  • Коли закінчите редагувати текст, вибираєте «Файл», далі «Зберегти як» та вводите нове ім'я документа.

Ще кілька програм

  • Readiris Pro – поширений конвертор із функцією OCR та зрозумілим інтерфейсом. Підходить для роботи з OpenOffice, PDF, документами Word та таблицями Excel.
  • Freemore OCR – безкоштовний ресурс, який допоможе вилучати графіку та текст із скан-копій та вносити необхідні зміни. Є функція багатосторінкового розпізнавання. Мінус – англомовний інтерфейс.

 

Також читайте: Як оцифрувати документи: сканування та розпізнавання тексту

Копіцентер Львів

Сподобалось? Поділіться з друзями!

Коментарі до запису
Дивно, але ніхто не залишив жодного відгуку.
Ви можете стати першим!
Написати коментар
2 + ? = 11
X
shipping Цей товар знаходиться на складі нашого партнера! Наявність та термін доставки уточнюйте у менеджера. Після поступлення ціна може відрізнятися!
{