Будь завжди на ходу! Автомобільні пускові пристрої за вигідними цінами Переглянути

Як зберігати чорнила для принтера, щоб вони не засохли. Декілька простих порад

24.03.2023

Як зберыгати чорнила для принера

Для багатьох людей друк вдома є рутинною задачею, адже принтери стали необхідними пристроями в будь-якому домогосподарстві або офісі. Однак, часто з'являється проблема, коли чорнила в принтері засихають і друк стає неможливим. Ми дамо декілька порад, як зберігати чорнила для принтера, щоб вони не засохли.

  1. Зберігайте чорнила при температурі кімнати оптимальна температура для зберігання чорнил для принтера - від 15 до 35 градусів за Цельсієм. Це може бути кімната з кондиціонером або просто прохолодне місце в вашому домі.

  2. Зберігайте чорнила в сухому місці. Чорнила для принтера надзвичайно чутливі до вологи, тому важливо зберігати їх в сухому місці. Ви можете скласти їх у пластиковий контейнер, який добре закривається, щоб запобігти потраплянню вологи.

  3. Якщо у вас залишилися оригінальні упаковки з чорнилами, то зберігайте їх у них. Упаковки спеціально розроблені для зберігання чорнил і забезпечують максимальну охорону від вологи та пилу.

  4. Чорнила для принтера не повинні бути зберігані біля джерела тепла, такого як радіатор або піч. Це може призвести до перегріву і знищення чорнил.

  5. Не залишайте принтер без картриджів. Перед тим, як залишити принтер на деякий термін, надрукуйте тестову сторінку і переконайтеся, що печатна головка у повному порядку. Якщо тестова сторінка показує деякі відсутні лінії, це має бути для вас попередженням про можливу проблему після простою, так як залишки чорнила   можуть засохнути. Особливо критично, якщо йдеться про пігментне чорнило. Якщо у Вас немає часу закінчити заправку картриджів, краще встановити не заправлені, ніж залишити їх поряд з принтером.
  6. Друкуйте регулярно. Друкуючи регулярно, ви запобігаєте засиханню чорнил у головці друкарської головки. Якщо ви не друкуєте регулярно, рекомендується проводити тестовий друк раз на тиждень або два, щоб забезпечити нормальну роботу принтера.

  7. Купуйте витратні матеріали відповідно до обсягів друку. Найбільшою помилкою буде придбання великих об'ємів чорнила потреби друку кілька аркушів на місяць, тому що простоїв і, відповідно, ризику зіткнутися з проблемою буде більше, ніж роботи.
  8. Правильно готуйте принтер до простоїв. Перед тим, як залишити принтер із СНПЧ надовго без роботи, рекомендується зняти повітряні фільтри, щільно закрити вентиляційні отвори ємностей-донорів гумовими пробками. У жодному разі не ставити ємності на принтер, інакше чорнило випливе в памперс і на стіл. Тривале знаходження чорнила у відкритих донорах при простоях принтера може призвести до випаровування летючих компонентів і відповідного збільшення в'язкості з повною або частковою втратою здатності друкувати.

Сподобалось? Поділіться з друзями!

Коментарі до запису
Дивно, але ніхто не залишив жодного відгуку.
Ви можете стати першим!
Написати коментар
13 + ? = 21
X
shipping Цей товар знаходиться на складі нашого партнера! Наявність та термін доставки уточнюйте у менеджера. Після поступлення ціна може відрізнятися!
{