Будь завжди на ходу! Автомобільні пускові пристрої за вигідними цінами Переглянути

Як зекономити чорнило під час друку зображень. Корисні поради

03.07.2023

 

Як зекономити чорнило

Вам швидше за все доводилося замінювати кольорові чорнильні картриджі і також ви замислювалися як зменшити витрати при друці. Всі знають, що кольорові чорнильні картриджі за своєю природою дорожчі за чорні, тому у багатьох виникає потреба зберігати чорнило під час друку зображень якомога довше, і ми розповімо як це можна зробити.

Уникайте надлишків

Найпростіша і основна порада, яку ми можемо дати щодо економії чорнила під час друку зображень, полягає в тому, щоб уникнути надлишків. Єдина фотографія або зображення, передруковане багато разів, може коштувати купу грошей.

Перед натисканням кнопки "Друк" переконайтеся, що ваша фотографія належним чином оброблена та оптимізована для друку. Часом зображення можуть мати надмірну роздільну здатність або бути неправильно налаштовані, що веде до зайвого використання чорнила. Використовуйте візуалізатори друку або програмне забезпечення для попереднього перегляду та відредагуйте зображення перед друкуванням. 

Якщо ви хочете подивитися, як з'явиться на папері, ми рекомендуємо наступне:

  • зменшіть розмір зображення та зробіть зразок друку;
  • спочатку надрукуйте у чорновому варіанті;
  • роздрукуйте контактну смужку, щоб побачити кілька зображень за один раз.

Уникайте надлишків

Зменште насиченість

Це те, що може сказати вам будь-який фахівець із фотографії або дизайну. При зменшеній насиченості кольору на ваших зображеннях, ви використовуватимете менше чорнила. Колірна насиченість в основному залежить від того, скільки кольору присутнє на зображенні щодо фону. Зайве говорити, що якщо насиченість кольору висока, то ваш принтер наноситиме більше чорнила на папір. Використання цієї методики є корисною, якщо вам не потрібні ваші фотографії для виставки або іншого професійного показу.

Ви можете зменшити насиченість у програмах для редагування зображень або прямо у налаштуваннях друку. Експериментуйте з насиченістю, зберігаючи баланс між бажаною якістю зображення та економією чорнила.

Зменшіть насиченість

Друкуйте чорно-білі фотографії.

Що станеться, якщо ви зменшите насиченість кольору на зображенні до нуля? Ваші зображення перейдуть у монохромний або напівтоновий формат.

Якщо ваша фотографія не має значної кольорової важливості, ви можете вибрати режим друку "Чорний та білий". У цьому режимі принтер використовує лише чорне чорнило, що допомагає економити кольорові картриджі. Це особливо корисно, якщо ви друкуєте багато чорно-білих фотографій або текстових документів.

Варто зауважити, що багато принтерів мають тенденцію використовувати кольорове чорнило навіть при монохромному друку, щоб зробити чорний колір «багатшим».

Зменште параметри DPI.

DPI означає кількість точок на дюйм (розширення). Чим більше точок є на одному дюймі, тим краще буде якість остаточного друку. Однак чим вище роздільна здатність, тим більше чорнила ви будете використовувати. Часто налаштування роздільної здатності можна знайти в меню налаштувань принтера. Однак у ситуаціях, коли така функція відсутня, вам необхідно використовувати сторонню програму для редагування фотографій, щоб внести зміни до роздільної здатності зображення, яке ви хочете надрукувати.

Зменшіть DPI

Застосування цих чотирьох способів дозволить вам економити чорнило при друку фотографій і знизити витрати на покупку нових картриджів. Зменшення насиченості кольорів є одним зі способів економії чорнила, проте варто пам'ятати, що це може вплинути на якість зображення. Експериментуйте з налаштуваннями друку, знаходячи баланс між економією чорнила і бажаною якістю фотографій.

Сподобалось? Поділіться з друзями!

Коментарі до запису
Дивно, але ніхто не залишив жодного відгуку.
Ви можете стати першим!
Написати коментар
24 + ? = 33
X
shipping Цей товар знаходиться на складі нашого партнера! Наявність та термін доставки уточнюйте у менеджера. Після поступлення ціна може відрізнятися!
{