Будь завжди на ходу! Автомобільні пускові пристрої за вигідними цінами Переглянути

На HP подали до суду за блокування картриджів сторонніх виробників в принтерах (знову)

11.01.2024

На HP знову подали комлективний позов

Компанія HP випустила оновлення безпеки, яке блокує використання сторонніх картриджів для друку, зазвичай доступних за менші гроші, ніж оригінальні.

У колективному позові, поданому 5 січня проти HP, компанію звинувачують у монополії та вимагають заборонити незаконне блокування принтерів. 11 позивачів вимагають відшкодування збитків у розмірі $5 млн та розгляду справи присяжними.

Оновлення мікропрограми принтерів HP, випущені наприкінці 2022 та на початку 2023 року, блокували друк сторонніми картриджами із повідомленням:

"Вказані картриджі заблоковано мікропрограмою принтера, оскільки вони містять мікросхему не від HP. Цей принтер призначений для роботи лише з картриджами, які мають новий чи повторно використаний чип HP".

У позові стверджується, що HP не попередила користувачів про вплив оновлення на функціональність принтерів і наголошується, що використання сторонніх чорнильних картриджів не порушує гарантії на принтер HP.

Тим часом HP активно рекламує свою стратегію блокування принтерів клієнтів. Минулого місяця фінансовий директор компанії Марі Маєрс високо оцінила рух компанії від транзакційних моделей до примусу клієнтів до безперервних покупок за допомогою таких пропозицій, як Instant Ink, програми щомісячної підписки на чорнила HP.

Позивачі також стверджують, що HP фактично змушує клієнтів купувати власні чорнила, які коштують значно дорожче, ніж у конкурентів.

"HP фактично монополізувала ринок післяпродажного обслуговування змінних чорнильних картриджів, порушуючи федеральні та державні антимонопольні закони, що змусило власників принтерів HP купувати лише фірмові чорнила HP за високими цінами та втрачати гроші", — зауважує Пеггі Веджворт, старший партнер юридичної фірми Milberg і один із юристів, які представляють інтереси позивачів у цій справі.

HP також бореться з позовом, в якому компанію звинувачують в тому, що деякі з її принтерів відмовляються сканувати та/або надсилати факс без чорнила HP, завантаженого в пристрій, навіть якщо чорнило не потрібно для сканування чи надсилання документа факсом. (У цьому також звинувачують й інших виробників принтерів).

Картриджі є важливим бізнесом для HP, яка стикається із зменшенням потреб у друку в усе більш цифровому світі. У звіті за 2023 фінансовий рік компанія повідомила, що її поліграфічний бізнес склав 32% чистого доходу та 57% операційного прибутку в розмірі $1,5 млрд. Операційна рентабельність підрозділу друку HP зросла з 14% у 2016 фінансовому році до 18,9% у 2023 фінансовому році.

Сподобалось? Поділіться з друзями!

Коментарі до запису
Дивно, але ніхто не залишив жодного відгуку.
Ви можете стати першим!
Написати коментар
44 + ? = 45
X
shipping Цей товар знаходиться на складі нашого партнера! Наявність та термін доставки уточнюйте у менеджера. Після поступлення ціна може відрізнятися!
{