Будь завжди на ходу! Автомобільні пускові пристрої за вигідними цінами Переглянути

Технологія «дедрукування» показана в документальному фільмі BBC

27.07.2022

Технологія «дедрукування» показана в документальному фільмі BBC

Цього тижня ізраїльський технологічний розробник Reep Technologies оприлюднив на BBC свою систему «кругового друку» для стирання друкованих матеріалів, щоб аркуші паперу можна було використовувати повторно.

Аналітик Бі-Бі-Сі з енергетики та навколишнього середовища Роджер Харрабін досліджував цю технологію в документальному фільмі про кліматичні технологічні рішення The Art of Cutbon Carbon . 

 

Харрабін описав техніку Reep як «настільки сміливу, блискучу та надзвичайну... що ви подумаєте, що це трюк», коли він спостерігав, як система демонструється шляхом стирання частини чорного тексту, надрукованого на аркуші А4. 

 

Технологія Reep вимагає, щоб папір мав спеціальне покриття. Він використовує зелені лазери для «дедрукування» аркуша та стверджує, що «повністю видаляє всі чорнила зі сторінки».

 

«Система, спочатку реалізована для копіювального паперу, дозволяє користувачам друкувати та повторно друкувати на одному аркуші паперу до 10 разів», — зазначає Reep на своєму веб-сайті.

 

Фірма також стверджувала, що це перша технологія зняття фарби, яка отримала 100% результатів у стандартному тесті на видалення фарби, проведеному асоціацією Ingede.

 

«Вперше після винаходу друку Reep запроваджує модель економіки замкнутого циклу. «Система Reep змінює вуглецевий слід офісного друку, зменшуючи викиди вуглецю та споживання ресурсів більш ніж на 90%», — заявили в компанії. 

 

У звіті Harrabin співзасновник і генеральний директор Reep Барак Єкутіє описав лазерну систему як випаровування чорнила. «Те, що залишилося, — це пігменти, які ми збираємо, і ці пігменти можна переробити назад у нові чорнила для принтерів», — заявив він. 

 

На момент написання статті було незрозуміло, з якими типами методів друку система Reep потенційно буде сумісна, але, схоже, в першу чергу вона зосереджена на офісному друку та копіюванні. 

 

Фірма шукає організації, які прагнуть сталого розвитку, щоб приєднатися до пілотної програми.

За іронією долі, виробникам паперу не вистачало білого паперу для вторинної переробки через вплив пандемії та різке зростання попиту на гофроупаковку. 

Це не перший випадок, коли компанії розглядають або намагаються «дедрукувати». 

Десять років тому вчені з Кембриджського університету придумали випаровувати тонер за допомогою коротких імпульсів зеленого лазера, щоб «роздрукувати» папір. 

Виробник принтерів Toshiba також розробив тонер, що стирається, за допомогою методу нагрівання та власний запатентований тонер. Компанія випустила продукт на ринок у вигляді офісного принтера Eco MFP зі звичайним чорним і стираним синім тонером, що дозволяє стирати папір і використовувати його повторно.  

Стираний друк із використанням наночастинок також був представлений принаймні в одній патентній заявці США. 

 

printweek.com

 

Сподобалось? Поділіться з друзями!

Коментарі до запису
Дивно, але ніхто не залишив жодного відгуку.
Ви можете стати першим!
Написати коментар
32 + ? = 41
X
shipping Цей товар знаходиться на складі нашого партнера! Наявність та термін доставки уточнюйте у менеджера. Після поступлення ціна може відрізнятися!
{